Cukkinis lepény

Cukkinis lepény

Ez a gluténmentes, húsmentes fogás ebédre, vacsorára is kiváló.

Cukkinis lepényHozzávalók:

  • 1 közepes méretű cukkini
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 50 g zsírszegény sajt reszelve
  • 1 tojás (vagy tojáshelyettesítő)
  • 75 g gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 teáskanál só
  • bors, oregánó ízlés szerint

Elkészítés:

A megmosott cukkinit héjával együtt, nagy lyukú reszelőn reszeljük le, sózzuk meg, és hagyjuk állni 10 percig. Nyomkodjuk ki a levét, tegyük tálba. Adjuk hozzá a felvert tojást (vagy tojáshelyettesítőt), a fokhagymát, a sót, a sajtot, a lisztet, és gyúrjuk jól össze. Formázzunk belőle vizes kézzel 8 lepényt. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejét kenjük meg olajjal, és 200 fokos előmelegített sütőben süssük aranybarnára kb. 30 perc alatt, félidőben fordítsuk meg.

 

Forrás: www.mentesanyu.hu



Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége