Ez a klasszikus étel minden ünnepi asztalon jól mutat.
Tölteni:
4 kg bébipulyka
A töltelékhez:
1 db sárgarépa
fél petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
5 db zsemle (szikkadt)
fél vöröshagyma
2 evőkanál petrezselyemzöld
3 db tojás
só
bors (színes, vagy tarka)
1 evőkanál zsemlemorzsa ( gluténmentes zsemlemorzsa)
A tepsibe:
100 ml víz
1 db narancs
oltólének 200 ml csontalaplé
Elkészítés:
A pulykát megmossuk, lecsöpögtetjük. Elkészítjük a tölteléket: a zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, a répát, zöldséget megtisztítjuk, apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük őket, hozzáadjuk a zöldségeket, esetleg ételízesítőt, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojásokat, és elkeverjük. Jól összedolgozzuk. A pulyka belsejébe töltjük, és a pulyka alsó felét összetűzzük, a lábakat összekötjük. Nagy kacsasütőbe tesszük. A maradék tölteléket és egy félbevágott narancsot kevés vízzel tegyünk a kacsasütőbe. 200 fokon süssük. Sütés közben többször locsoljuk és fecskendezzük be a húsba az oltólével. Három óra alatt készül el, az utolsó fél órában 220 fokon süssük, így lesz piros.
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása