Chia magos, áfonyás, puffasztott amarántos reggeli

Chia magos, áfonyás, puffasztott amarántos reggeli

A zabkása és a chia mag most nagyon trendi reggeli receptötlet, nem véletlenül, hiszen valóban egészséges, kiváló tápanyagforrásunk. Mi most mutatunk valami újat!

Chia magos, áfonyás, puffasztott amarántos reggeliGluténmentes, laktózmentes, tojásmentes, vegán reggeli áfonyával, chiamaggal és amaránttal.

Hozzávalók

  • 1 db érett banán
  • 2 marék áfonya (vagy más tetszés szerinti gyümölcs)
  • 2 dl növényi tej 
  • 1 ek chia mag
  • natúr puffasztott amaránt tetszés szerinti mennyiségben
  • hántolt mandula szeletek a tetejére 

Elkészítés

Az érett banánt, a megmosott áfonya szemekkel (vagy más gyümölccsel), a választott növényi tejjel (mi a rizstejet ajánljuk) és 1 ek chia maggal, tegyük a turmix gépbe, és turmixoljuk krémes állagúra az egészet.

Vegyünk elő egy poharat, vagy egy tálkát, amiből fogyasztani szeretnénk majd a reggelit, és kezdjük el rétegezni az áfonyás chia magos "puding" réteget, majd a natúr puffasztott amarántot, majd egy újabb "puding" réteg. A tetejére szórhatunk hántolt szeletelt mandulát, és egész áfonya szemeket is.

Kb. egy fél - egy órát érdemes pihentetni fogyasztás előtt, hogy a chia magoknak legyen idejük megkocsonyásítani a pudingot. Akár előző éjjel is elkészíthetjük, és a hűtőben pihentethetjük fogyasztásig.

Forrás: http://zoldavocado.blogspot.com/2015/07/reggelire-fel-chia-magos-afonyas.html


Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége