Fetával és csirkével töltött édesburgonya

Fetával és csirkével töltött édesburgonya

töltött édesburgonya

Diétázóknak is ajánlott a finom batáta, amely megtöltve igazán különleges vendégváró falat.


Hozzávalók 4 főre:

 

1 kg édesburgonya

4 ek. olaj

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g csirkemellfilé

só, bors

300 g koktélparadicsom

1 marék friss bazsalikom

200 g feta

 

Elkészítése:


Az édesburgonyát megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikrohullámú sütőben 10 perc alatt előfőzzük. (Mikró híján 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsüthetjük a krumplikat.) A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk, és jól megpirítjuk. Belekeverjük a felezett koktélparadicsomokat, és addig főzzük, míg egy kicsit megfonnyad, de még nem esik szét. Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük, és levesszük a tűzhelyről. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát, és további 10 percre betoljuk a sütőbe.

Forrás: streetkitchen.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége