Diétázóknak is ajánlott a finom batáta, amely megtöltve igazán különleges vendégváró falat.
Hozzávalók 4 főre:
1 kg édesburgonya
4 ek. olaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g csirkemellfilé
só, bors
300 g koktélparadicsom
1 marék friss bazsalikom
200 g feta
Elkészítése:
Az édesburgonyát megmossuk, kicsit megszurkáljuk, majd mikrohullámú sütőben 10 perc alatt előfőzzük. (Mikró híján 160 fokos sütőben, 40 perc alatt is megsüthetjük a krumplikat.) A hagymát, fokhagymát finomra vágjuk, és 2 kanál olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet, amit sózunk, borsozunk, és jól megpirítjuk. Belekeverjük a felezett koktélparadicsomokat, és addig főzzük, míg egy kicsit megfonnyad, de még nem esik szét. Rászórjuk a durvára vágott bazsalikomot, egyszer átkeverjük, és levesszük a tűzhelyről. A krumplikat hosszában végighasítjuk, majd a belsejüket megkenjük olajjal, és 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük. Megtöltjük a krumplikat a csirkemelles-paradicsomos töltelékkel, rámorzsoljuk a fetát, és további 10 percre betoljuk a sütőbe.
Forrás: streetkitchen.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása