A töltött káposztáról azoknak sem kell lemondaniuk, akik szénhidrátdiétán vannak. Próbálják ki!
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek. olívaolaj
- 2 ek. darált pritaminpaprika vagy paprikakrém
- 40 dkg savanyú káposzta
- kapor
- csombor
- 25 dkg darált sertéscomb
- 1 db tojás
- só
- bors
- 2 ek. zabpehely
- 15 dkg sárgarépa
- 1,5 dl joghurt
- 1 ek. tönkölybúzaliszt
Elkészítése:
A hagymát apróra vágjuk, olívaolajon megdinszteljük, rátesszük a ledarált pritaminpaprika (vagy paprikakrém) felét. Együtt pirítjuk, hozzáadjuk a felvágott savanyú káposztát. Felengedjük 3-4 dl vízzel, és fedő alatt főzzük, kaporral és csomborral ízesítjük. Közben a darált húst összekeverjük a maradék paprikával, hozzáadjuk a tojást, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a zabpelyhet. Ízesítjük kétcsipetnyi szárított kaporral, csomborral. Összegyúrjuk, diónyi gombócokat formázunk belőle. Belerakjuk a káposztába, hozzáadjuk a gyufaszál vékonyra szelt sárgarépát. Kb. 15-20 percig főzzük, közben elkészítjük a habarást. A joghurtot elkeverjük a liszttel, egy merőkanál levet kimerünk a fazékból, összekeverjük, és hozzáadjuk. Összefőzzük, azonnal tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása