Egészséges receptötlet

Egészséges receptötlet


 

Kitűnő hétvégi reggeli fogás lehet ez a zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalt töltött, ízletes csemege.

 

 

 

Fürjtojással töltött párolt gomba

 


Hozzávalók:

 

- 6 db közepes csiperkegomba

- 6 db fürjtojás

- 6 db koktélparadicsom

- póréhagyma

- só, bors

- olívaolaj

- bármilyen zöld saláta (rukkola, madársaláta, jégsaláta)

 

Elkészítés:

 

A gombák szárát kitörjük és apróra összedaraboljuk. A póréhagymát vékonyra szeljük, majd összekeverjük egy pici olívaolajjal és az összedarabolt gombaszárakkal, majd sózzuk, borsozzuk.

 

Az összekevert masszát egységesen visszatöltjük a gombafejekbe úgy, hogy középen helyet hagyunk a fürjtojásnak. A töltött gombafejeket egy jénai tálba helyezzük, mindegyik alá cseppentünk még egy kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak oda. A gombák mellé tehetünk néhány koktélparadicsomot is, ami megsülve nagyon finom.

 

200 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd minden gombába óvatosan egy-egy fürjtojást ütünk bele, amit sózunk, majd 5-6 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a tojásfehérje megdermed. Zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalva rendkívül ízletes reggeli.

 

Alapötlethez forrás: www.mindmegette.hu



Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége

©2019 © 2017 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.