Fürjtojással töltött párolt gomba
Kitűnő hétvégi reggeli fogás lehet ez a zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalt töltött, ízletes csemege.
Hozzávalók:
- 6 db közepes csiperkegomba
- 6 db fürjtojás
- 6 db koktélparadicsom
- póréhagyma
- só, bors
- olívaolaj
- bármilyen zöld saláta (rukkola, madársaláta, jégsaláta)
Elkészítés:
A gombák szárát kitörjük és apróra összedaraboljuk. A póréhagymát vékonyra szeljük, majd összekeverjük egy pici olívaolajjal és az összedarabolt gombaszárakkal, majd sózzuk, borsozzuk.
Az összekevert masszát egységesen visszatöltjük a gombafejekbe úgy, hogy középen helyet hagyunk a fürjtojásnak. A töltött gombafejeket egy jénai tálba helyezzük, mindegyik alá cseppentünk még egy kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak oda. A gombák mellé tehetünk néhány koktélparadicsomot is, ami megsülve nagyon finom.
200 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd minden gombába óvatosan egy-egy fürjtojást ütünk bele, amit sózunk, majd 5-6 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a tojásfehérje megdermed. Zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalva rendkívül ízletes reggeli.
Alapötlethez forrás: www.mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása