Egészséges receptötlet

Egészséges receptötlet


Egészséges receptötletFürjtojással töltött párolt gomba

Kitűnő hétvégi reggeli fogás lehet ez a zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalt töltött, ízletes csemege. 

Hozzávalók:

  • 6 db közepes csiperkegomba
  • 6 db fürjtojás
  • 6 db koktélparadicsom
  • póréhagyma
  • só, bors
  • olívaolaj
  • bármilyen zöld saláta (rukkola, madársaláta, jégsaláta)

Elkészítés:

A gombák szárát kitörjük és apróra összedaraboljuk. A póréhagymát vékonyra szeljük, majd összekeverjük egy pici olívaolajjal és az összedarabolt gombaszárakkal, majd sózzuk, borsozzuk.


Az összekevert masszát egységesen visszatöltjük a gombafejekbe úgy, hogy középen helyet hagyunk a fürjtojásnak. A töltött gombafejeket egy jénai tálba helyezzük, mindegyik alá cseppentünk még egy kevés olívaolajat, hogy ne ragadjanak oda. A gombák mellé tehetünk néhány koktélparadicsomot is, ami megsülve nagyon finom.


200 fokos előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd minden gombába óvatosan egy-egy fürjtojást ütünk bele, amit sózunk, majd 5-6 percre visszatesszük a sütőbe. Ezalatt a tojásfehérje megdermed. Zöld salátával, sült koktélparadicsommal, sajttal tálalva rendkívül ízletes reggeli.


Alapötlethez forrás: www.mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége