Habos-szilvás sütemény

Habos-szilvás sütemény

Édesszájúak és gyümölcsimádók kedvence lesz ez a 30 perc sütést igénylő finomság.


Habos-szilvás süteményHozzávalók:

  • 27 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukor (édesítő
  • 1 db tojás
  • fél citromból nyert citromlé és héja
  • fél csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 ek. tejföl


A töltelékhez:

  • 1,2 kg szilva
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint
  • 2 evőkanál búzadara
  • 10 dkg melaszos nádcukor


A tetejére:

  • 5 db tojásfehérje
  • 3 ek. porcukor
  • 1 ek. citromlé


Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, és legalább egy-két órát a hűtőben pihentetjük. A szilvát kimagozzuk. A pihent tésztát kinyújtjuk, sütőpapírral bélelt, 20×30-as tepsibe terítjük, megszórjuk búzadarával. A szilvát elosztjuk rajta, megszórjuk barna nádcukorral, vaníliával, fahéjjal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a porcukorral és a citromlével. Az egészet rásimítjuk a tészta tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg a teteje aranyszínű nem lesz.


Forrás: www.nosalty.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége