Házi vegán mogyorókrém

Házi vegán mogyorókrém

Egy üveg glutén-, tej- és tojásmentes, vegán mogyorókrém 20 perc alatt elkészíthető.

Házi vegán nutella

Hozzávalók:

  • 1 bögre törökmogyoró
  • fél bögre (kb. 9 dkg) gluténmentes, 70 százalékos étcsoki
  • fél bögre (kb. 100 g) zsíros kókusztejszín
  • negyed bögre (kb. 5-6 evőkanál) növényi szirup (pl. juharszirup)
  • csipet só

 

Elkészítés:

Melegítsük fel a sütőt 170-175 fokra. Tegyük a mogyorót sütőpapírra, és süssük kb. 10 percig, amíg a szemek megpörkölődnek. Vegyük ki a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd konyharuhába tekerve dörzsöljük le a barna héját.

(Blansírozott törökmogyoró is kapható.) Tegyük konyhai robotgépbe vagy késes aprítóba, és őröljük vajas, krémes állagúra kb. 2-3 perc alatt. Olvasszuk fel az étcsokit a kókusztejszínnel, a növényi sziruppal és egy csipet sóval. Tegyük a csokis keveréket az aprítóba vagy a robotgépbe a mogyoróhoz, és rövid idő alatt keverjük ki. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és hűtőben tároljuk. Egy hétig fogyasztható.

 

Forrás: www.mentesanyu.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége