Húsnyárs kicsit másképp

 

 

Ez a gusztusos fogás remek vendégváró harapnivaló. Elkészítéséhez ügyes kezekre lesz szükség!

Hozzávalók:

  • 500 g darált hús (tetszőlegesen választható)
  • 1 közepes lila hagyma
  • 2 tojás
  • 0,25 ek. só
  • 0,25 ek. őrölt bors
  • 12 db mozzarellagolyó
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 lap leveles tészta
  • 6 db hurkapálcika

Elkészítés:

A hurkapálcikákra húzzunk 2-2 koktélparadicsomot és 2-2 mozzarellagolyót (sorrend: 1 koktélparadicsom – 1 mozzarellagolyó – 1 koktélparadicsom – 1 mozzarellagolyó).

A húshoz hozzáadjuk  az apróra szeletelt lila hagymát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, illetve belekeverünk 1 egész tojást. Hat egyenlő részre osztjuk. A leveles tésztát  12 egyenlő csíkra vágjuk. A paradicsomos, mozzarellagolyós hurkapálcikákat egyesével bevonjuk a darált húsos keverékkel úgy, hogy a paradicsomok és mozzarellagolyók ne látszódjanak ki.

Utána körbetekerjük a levelestészta-csíkokkal (rácsosan), egyszer az egyik irányba, majd a másik irányba. Az elkészült nyársakat  elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és megkenjük a felvert tojással.

Előmelegített sütőben, 190 fokon 40-50 percig sütjük (légkeveréses sütőben kicsit kevesebb idő is elég lehet, de figyelni kell, hogy ne égjen meg a tészta).

Forrás: https://www.facebook.com/Chefclub.tv



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége