Ez a gusztusos fogás remek vendégváró harapnivaló. Elkészítéséhez ügyes kezekre lesz szükség!
Hozzávalók:
- 500 g darált hús (tetszőlegesen választható)
- 1 közepes lila hagyma
- 2 tojás
- 0,25 ek. só
- 0,25 ek. őrölt bors
- 12 db mozzarellagolyó
- 12 db koktélparadicsom
- 1 lap leveles tészta
- 6 db hurkapálcika
Elkészítés:
A hurkapálcikákra húzzunk 2-2 koktélparadicsomot és 2-2 mozzarellagolyót (sorrend: 1 koktélparadicsom – 1 mozzarellagolyó – 1 koktélparadicsom – 1 mozzarellagolyó).
A húshoz hozzáadjuk az apróra szeletelt lila hagymát, sóval, őrölt borssal ízesítjük, illetve belekeverünk 1 egész tojást. Hat egyenlő részre osztjuk. A leveles tésztát 12 egyenlő csíkra vágjuk. A paradicsomos, mozzarellagolyós hurkapálcikákat egyesével bevonjuk a darált húsos keverékkel úgy, hogy a paradicsomok és mozzarellagolyók ne látszódjanak ki.
Utána körbetekerjük a levelestészta-csíkokkal (rácsosan), egyszer az egyik irányba, majd a másik irányba. Az elkészült nyársakat elhelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és megkenjük a felvert tojással.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 40-50 percig sütjük (légkeveréses sütőben kicsit kevesebb idő is elég lehet, de figyelni kell, hogy ne égjen meg a tészta).
Forrás: https://www.facebook.com/Chefclub.tv
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása