Csőben sült sajtos karfiol

Csőben sült sajtos karfiol

Húsmentes fogásként, de akár köretként is, ajánljuk a sütőben sült ételt.

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 8 dkg vaj
  • 3 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • 10 dkg cheddar sajt
  • 3 ek. liszt
  • 3 ek. zsemlemorzsa

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 5 perc alatt félpuhára főzzük, leszűrjük. A serpenyőben felolvasztunk 5 dkg vajat, világosra pirítjuk rajta a lisztet, majd fokozatosan és folyamatosan keverve hozzáöntjük a hideg tejet. Sózzuk, borsozzuk, és kis lángon selymesre főzzük a besamelt. Beleszórjuk a sajtot, és addig keverjük, amíg felolvad. A karfiolt vajjal kikent tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a sajtmártást, rászórjuk vékonyan a zsemlemorzsát, a tetejére morzsoljuk a maradék vajat. 200 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt barnára pirítjuk.

 

Forrás: www.mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége