A maradékokból is kiváló fogás tálalható fel. Itt van például a csirkés-brokkolis felfújt.
Hozzávalók:
- 1 db csirkecomb (maradék sült csirke)
- fél közepes brokkoli
- fél póréhagyma
- fél közepes piros kaliforniai paprika
- 3 dkg füstölt szalonna (pár szelet)
- 2 ek. vaj
- 10 dkg mozzarella
- 200 ml habtejszín
- 2 db tojás
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- fél csokor petrezselyem
- 2 közepes újhagyma zöldje
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A brokkolit rózsáira szedjük, és megmossuk a többi zöldséggel együtt. A paprikát kisebb kockákra vágjuk, a póréhagymát hosszában felezzük, majd szeleteljük. A szalonnát vékonyan szeljük. A zöldségeket egy kivajazott casserole edénybe (ez lehet egy üvegből vagy porcelánból készült ovális tál) a szalonnaszeletekre helyezzük, hogy mindenhová jusson mindenből. Sózzuk, borsozzuk, pici olívaolajjal meglocsolhatjuk. Így tesszük be 10 percre elősütni. Közben a sültcsirke-maradékot leszedjük a csontról, és felkockázzuk. A mozzarellát is kisebb darabokba vágjuk. Egy tálban habverővel felverünk két tojást, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet, és félretesszük az öntetet. A sütőtálat kivéve a zöldségekre szórjuk a csirkét és a mozzarellát, majd nyakon öntjük a tojásos-tejszínes keverékkel, és mehet vissza a sütőbe további 15-20 percre sülni. Az így elkészített brokkolis-csirkés casserole akár azonnal is tálalható, de langyosan még jobb, és hidegen is nagyon finom.
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása