Fűszeres céklalekvár

Fűszeres céklalekvár

Ínyencek csemegéje a céklalekvár, amely csupán másfél óra alatt elkészíthető. Hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, füstölt halakhoz is remekül illik.

Fűszeres céklalekvárHozzávalók:

  • 0,5 kg cékla
  • 0,25 kg befőzőcukor
  • 1 dl vörösborecet
  • 4 dl almalé
  • 4-5 db szegfűszeg
  • 1 rúd fahéj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 1 db alma
  • 1 teáskanál só

Elkészítése:

Az egész céklát megfőzzük, lehűtjük, és lehúzzuk a héját. Káposztareszelőn lereszeljük a megtisztított almával együtt, és beletesszük az edénybe. Hozzáöntjük az almalevet, az ecetet, beletesszük a szegfűszeget, a babért, a kettétört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Hozzákeverjük a befőzőcukrot, majd feltesszük főni. Állandó kevergetés mellett elkezdjük főzni, majd kis lángon forraljuk még kb. 10 percig, míg a habja el nem tűnik. Üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd pár percre fejre állítjuk.


Forrás: www.azenlekvarom.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége