Céklatorta csokival

Céklatorta csokival

cékla torta


Egy egészséges zöldség és a csokoládé izgalmas találkozása. Nem érdemes kihagyni.


Hozzávalók:


A tésztához:


A ganache-hoz:


Elkészítés:


A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaóport. Egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a céklás keverékkel egészen addig, amíg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük. A ganache-hoz a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk.

Forrás: www.nosalty.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége