Egy egészséges zöldség és a csokoládé izgalmas találkozása. Nem érdemes kihagyni.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg finomliszt
- 15 dkg cukor
- fél csomag sütőpor
- 5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 25 dkg cékla
- 2 dl napraforgóolaj
A ganache-hoz:
- 2,5 dl habtejszín
- 20 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A céklát meghámozzuk, felszeleteljük, és alufólia alatt, 180 fokon kb. 35 percig sütjük, ha szükséges, a már lekapcsolt sütőben hagyjuk tovább puhulni. Egy tálban összeszitáljuk a lisztet, porcukrot, sütőport, kakaóport. Egy másik edényben az olajat, az apróra vágott céklát, a tojásokat simára mixeljük. Összekeverjük a száraz hozzávalókat a céklás keverékkel egészen addig, amíg tésztaállagú nem lesz. Kapcsos tortaformába öntjük, előmelegített sütőbe toljuk, és sütés közben folyamatosan figyeljük. A ganache-hoz a tejszínt közepesen alacsony lángon forráspontig hevítjük, megolvasztjuk benne az étcsokoládét, majd a már kihűlt tortaalapunkra csurgatjuk.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása