Paradicsomos-padlizsános tészta

Paradicsomos-padlizsános tészta

A nyár slágere a paradicsom és a padlizsán. Tésztával, finoman fűszerezve remek főfogás vagy vacsora lehet.

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db padlizsán (kisebb)
  • 40 dkg darabolt, konzerv (vagy friss) paradicsom
  • frissen őrölt bors
  • 1/4 tk. őrölt rozmaring
  • 1 db babérlevél
  • 40 dkg penne
  • 6 dkg reszelt sajt

Elkészítés

A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósított olajon megfonnyasztjuk. A padlizsánt megmossuk, felkockázzuk, besózzuk. A felesleges nedvességet lazán nyomkodjuk ki belőle!

 

Hozzáadjuk a padlizsánt a hagymás alaphoz. Aranyszínűre pirítjuk. A paradicsomot a levével együtt ráöntjük. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. Beletesszük a babérlevelet. Felforraljuk, majd közepes lángon kb. 20 percig főzzük.

 

Közben kifőzzük a tésztát forrásban lévő sós vízben. Leszűrjük, megforgatjuk a paradicsomos raguban. Végül az egészet a reszelt sajttal szórjuk meg. Bazsalikomlevelekkel díszíthetjük.



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége