Gazdag tavaszi saláta

Gazdag tavaszi saláta

Salátából tavasszal sohasem elég! A vitaminbombából ropogtassunk minél gyakrabban!

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor retek
  • 200 g kígyóuborka
  • 1 csokor újhagyma
  • 150 g főtt sonka
  • 1 kis doboz konzerv csemegekukorica (340 g)

Az öntethez:

  • 200 g tejföl
  • 200 g joghurt
  • 1 kk. méz
  • 1/2 biocitrom
  • só, bors

Elkészítés:

1. A zöldségeket megtisztítjuk. 12-15 formás-ropogós reteklevelet megmosunk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és kirakjuk velük egy nem túl mély tál szegélyét. (A maradékot vékony csíkokra szeljük, és a tál aljára terítjük).

2. Egy szem kivételével vékony karikákra gyaluljuk a retket; az uborkát apró kockákra, az újhagymát (egy kevés zöldjével együtt) karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk. A kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és a tál közepére púpozzuk. Nagyobb halmokban körberakjuk a sonkával, retekkel, uborkával és az újhagymával, tetejét a félretett, elnegyedelt retekszemmel és tetszőleges zöldfűszer- vagy reteklevélkével díszítjük.

3. Az öntethez simára keverjük a tejfölt a joghurttal, a mézzel, a citrom reszelt héjával, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal és 1-2 kávéskanál citromlével. Csinos tálkába szedjük, újhagymakarikákkal, retekkel díszítjük, és a szépség kedvéért külön tálaljuk. Fogyasztáskor ki-ki megöntözi vele a tányérjára szedett salátaalapot. Olívás/aszalt paradicsomos vagy félbarna gyökérkenyeret kínálhatunk hozzá.

Forrás: www.lajosmari.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége