Salátából tavasszal sohasem elég! A vitaminbombából ropogtassunk minél gyakrabban!
Hozzávalók 4 személyre:
- 2 csokor retek
- 200 g kígyóuborka
- 1 csokor újhagyma
- 150 g főtt sonka
- 1 kis doboz konzerv csemegekukorica (340 g)
Az öntethez:
- 200 g tejföl
- 200 g joghurt
- 1 kk. méz
- 1/2 biocitrom
- só, bors
Elkészítés:
1. A zöldségeket megtisztítjuk. 12-15 formás-ropogós reteklevelet megmosunk, konyharuhával szárazra lapogatjuk, és kirakjuk velük egy nem túl mély tál szegélyét. (A maradékot vékony csíkokra szeljük, és a tál aljára terítjük).
2. Egy szem kivételével vékony karikákra gyaluljuk a retket; az uborkát apró kockákra, az újhagymát (egy kevés zöldjével együtt) karikákra, a sonkát csíkokra vágjuk. A kukoricát szűrőtálba csúsztatjuk, hideg vízzel leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, és a tál közepére púpozzuk. Nagyobb halmokban körberakjuk a sonkával, retekkel, uborkával és az újhagymával, tetejét a félretett, elnegyedelt retekszemmel és tetszőleges zöldfűszer- vagy reteklevélkével díszítjük.
3. Az öntethez simára keverjük a tejfölt a joghurttal, a mézzel, a citrom reszelt héjával, ízlés szerint sóval, frissen őrölt borssal és 1-2 kávéskanál citromlével. Csinos tálkába szedjük, újhagymakarikákkal, retekkel díszítjük, és a szépség kedvéért külön tálaljuk. Fogyasztáskor ki-ki megöntözi vele a tányérjára szedett salátaalapot. Olívás/aszalt paradicsomos vagy félbarna gyökérkenyeret kínálhatunk hozzá.
Forrás: www.lajosmari.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása