Ínyenc nyalánkságra vágyik? Kóstolja meg ezt a könnyen elkészíthető tortát, amelynek különleges ízét az egészséges gránátalmának köszönheti!
Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 púpos evőkanál liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 2 késhegynyi sütőpor
- 3 gránátalma
- 3 nagy alma
- 5 dl gránátalmalé vagy 1 üveg lekvár
- 2 teáskanál zselatin
- 2 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a cukrot, majd kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk egy pici cukrot és elkeverjük, majd a lassan a fehérjéhez adagoljuk. Utána lassan a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát is hozzáadjuk. Előmelegített sütőben (180-200 fok) 25-30 percig sütjük.
Felszeleteljük az almákat. Elkészítjük a zselatinos „krémet” a zselatinból és a gránátalmaléből, vagy ha nincs kedvünk főzőcskézni, 1 üveg kemény lekvár (meggy, ribizli, szilva stb.) is megteszi. Ha kissé kihűlt a krém, hozzákeverjük 2 gránátalma belsejét.
Elrendezzük a felszeletelt almákat a piskótán, majd rákenjük a lekvárt, utána a tejszínhabot. Ha elegyengettük a habot, rákaparjuk 1 gránátalma belsejét. Minimum 2 órát hűtőszekrényben hűlni hagyjuk.
Forrás: Mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása