Csőben sült karfiol

Csőben sült karfiol

Ez a kiadós finomság önálló fogásként is az asztalra kerülhet, de köretként is kínálható.

Csőben sült karfiol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 fej karfiol
  • 3,5 dl főzőtejszín
  • só és bors ízlés szerint
  • 30 dkg füstölt sajt
  • 1 tk. Cayenne-bors

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, majd bő vízben félpuhára főzzük. Akkor jó, amikor a villát bele tudjuk szúrni. A karfiolrózsákat hőálló edénybe helyezzük, a fűszerekkel összeforgatjuk, majd ráöntjük a főzőtejszínt, végül pedig reszelt sajttal beborítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20-35 perc alatt megsütjük, így szép, aranybarna színt kap.

 

Forrás: www.sobors.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége