Puha mézeskalács

Puha mézeskalács

Az ünnepi hangulathoz hozzátartozik az illatos csemege, a megunhatatlan mézeskalács. Karácsonyig még van idő megsütni!

Hozzávalók 4 adaghoz:

  • 50 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 15 dkg méz
  • 1 kávéskanál szegfűszeg
  • 1 kévéskanál gyömbér
  • 1 evőkanál narancshéj
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Máz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 20 dkg porcukor

Elkészítés:

A mézet a fűszerekkel összekeverjük és mikróban felmelegítjük. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, és összedolgozzuk a margarinnal, tojásokkal, cukorral és a fűszeres mézzel. Összegyúrjuk, egy éjszakára hűtőbe tesszük. Lisztezett deszkán kisodorjuk, szaggatóval kiszúrjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A tojásfehérjéket a porcukorral jó keményre felverjük, és ízlés szerint díszítjük a figurákat.

 

www.nosalty.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége