Kukorica-krémleves

Kukorica-krémleves

Mennyei a friss főtt kukorica illata! Hát még, ha levesként fogyasztjuk!

Hozzávalók:

 

  •  4 evőkanál vaj és olaj keveréke
  •  1 kisebb fej hagyma
  •  fél kilogramm kukorica
  •  1 gerezd fokhagyma
  •  kb. másfél liter víz
  •  1 darab leveskocka (bio)
  •  1,5 deciliter tejföl vagy tejszín
  •  levesbetétnek ízlés szerint sajt, sonka, magvak, zöldségek stb.

 

Elkészítés:

A hagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük a vajjal elkevert olajon. Hozzáadjuk a kukoricaszemeket, felöntjük vízzel. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a leveskockát, sózzuk. Addig főzzük, amíg a kukorica megpuhul. Közben elkészíthetjük a levesbetétet: ízlés szerint lereszeljük a sajtot, megpirítjuk a sonkát vagy a magvakat, felvágjuk a zöldséget. Amikor megfőtt a leves, kiszedjük a felét egy másik tálba. A fazékba pedig beleöntjük a tejfölt vagy tejszínt, és botmixerrel pépesítjük, majd visszaöntjük a leves másik felét, elegyítjük.

 

Forrás: mindmegette.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége