Sajtos-sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Sajtos-sonkás göngyölt csirkemell sajtmártással

Újabb variáció csirkemellre: gusztusos, laktató és finom.

Hozzávalók:

  • 4 db csirkemellfilé
  • 20 dkg trappista sajt
  • 20 dkg füstölt sonka
  • szárnyas-fűszerkeverék
  • 0,5 dl étolaj

A sajtmártáshoz:

  • 10 dkg vaj
  • 3 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • szerecsendió
  • őrölt fehérbors

Elkészítés:

A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas-fűszerkeverékkel. A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.

 

A csirkemelleket olajozott, szárnyas-fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka-, majd a sajtszeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük, és szorosan az alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük.

 

A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.

 

A göngyölt csirkemellet kibontjuk az alufóliából, felszeleteljük, párolt rizzsel és a sajtszósszal tálaljuk.

 

Forrás: mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége