Újabb variáció csirkemellre: gusztusos, laktató és finom.
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- 20 dkg trappista sajt
- 20 dkg füstölt sonka
- szárnyas-fűszerkeverék
- só
- 0,5 dl étolaj
A sajtmártáshoz:
- 10 dkg vaj
- 3 evőkanál finomliszt
- 5 dl tej
- 20 dkg reszelt sajt
- só
- szerecsendió
- őrölt fehérbors
Elkészítés:
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk szárnyas-fűszerkeverékkel. A trappista sajtot és a sonkát vékony szeletekre vágjuk.
A csirkemelleket olajozott, szárnyas-fűszerkeverékkel megszórt alufóliára fektetjük. A hússzeleteket betakarjuk a sonka-, majd a sajtszeletekkel. A csirkemelleket felgöngyöljük, és szorosan az alufóliába csavarjuk, majd tepsibe vagy sütőrácsra tesszük, és előmelegített sütőben kb. 30-35 percet sütjük.
A mártáshoz vajas rántást készítünk. Felengedjük a tejjel, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, és állandó kevergetés mellett kiforraljuk.
A göngyölt csirkemellet kibontjuk az alufóliából, felszeleteljük, párolt rizzsel és a sajtszósszal tálaljuk.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása