Egy finom epres sütivel könnyű levenni a gyerekeket a lábukról. Egyszerűen elkészíthető és uzsonnára is kitűnő.
Hozzávalók:
- 2 nagyobb tojás
- 125 g cukor (vagy cukorhelyettesítő)
- 230 g tejföl
- 100 ml olívaolaj
- 1 ek. vaníliaaroma
- 250 g finomliszt (vagy durumliszt)
- 2 ek. sütőpor
- 0,25 ek. só
- 350 g eper
- 1 ek. porcukor (vagy porcukor-helyettesítő) – a végén ezzel szórható meg a sütemény
Eperöntethez hozzávalók:
- 450 g eper
- 50 g cukor (vagy cukorhelyettesítő)
Elkészítés:
Összemixeljük a tojásokat és a cukrot magas fokozaton (kb. 5 percig, amíg krémes állagú nem lesz). Hozzáadjuk a tejfölt, az olívaolajat és a vaníliaaromát, lassú fokozaton egyenletesre keverjük.
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk az eddig összemixelt masszához a liszt 1/3-át és egyenletesre keverjük, majd beleszitáljuk a második 1/3 részt, majd keverés után a harmadik 1/3 részt is, és lassú fokozaton összekeverjük. A 350 g epret megmossuk, kettéválasztjuk, egyik részét apró darabokra vágjuk, a másik részét pedig félbe. Egy 23 cm átmérőjű kerek tortaforma oldalát kivajazzuk, az alját sütőpapírral béleljük ki. Elegyengetjük benne a tészta felét, majd rászórjuk az apróra vágott eperdarabokat. Utána mehet a tészta másik fele és rá a félbevágott eprek (a vágott résszel lefelé).
Előmelegített sütőben, 190 fokon 50 percig sütjük. Az elkészült süteményt hűlni hagyjuk kb. 20 percig, majd megszórjuk a tetejét egy kis porcukorral. Közben összeturmixoljuk a 450 g epret 50 g cukorral. Tálaláskor a süteményszeletekre tegyünk az öntetből.
Forrás: https://natashaskitchen.com
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása