Nagyon puha és nagyon finom sütemény. Tésztája bolyhos, mint egy lágy torta. Süthető tepsiben, pite- vagy tortaformában. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető.
Hozzávalók:
- 1 tepsi
- 3 db tojás (L-es)
- 18 dkg porcukor
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- 25 dkg finomliszt
- 12 g sütőpor
- 1 csipet só
- 8 evőkanál tej
- 8 evőkanál étolaj
- 50 dkg őszibarack
Elkészítése:
A barackot hámozzuk meg, kockázzuk fel. A cukrokat a tojásokkal kézi mixerrel teljes fehéredésig, a krémes állagig habosítsuk ki. A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, és szitáljuk a tojásos massza tetejére. Kanalanként adagoljuk hozzá folytonos keverés közben a tejet és az olajat. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát. A tetejét rakjuk ki őszibarackdarabkákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ez a mennyiség 26 cm-es piteformához vagy 24 cm-es tortaformához elegendő. A teteje igény szerint porcukrozható.
Forrás: www.cookpad.com
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása