Puha őszibarackos sütemény

Puha őszibarackos sütemény

Nagyon puha és nagyon finom sütemény. Tésztája bolyhos, mint egy lágy torta. Süthető tepsiben, pite- vagy tortaformában. Bármilyen gyümölcsből elkészíthető.

Hozzávalók:

  • 1 tepsi
  • 3 db tojás (L-es)
  • 18 dkg porcukor
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 25 dkg finomliszt
  • 12 g sütőpor
  • 1 csipet só
  • 8 evőkanál tej
  • 8 evőkanál étolaj
  • 50 dkg őszibarack

Elkészítése:

A barackot hámozzuk meg, kockázzuk fel. A cukrokat a tojásokkal kézi mixerrel teljes fehéredésig, a krémes állagig habosítsuk ki. A lisztet keverjük össze a sóval, a sütőporral, és szitáljuk a tojásos massza tetejére. Kanalanként adagoljuk hozzá folytonos keverés közben a tejet és az olajat. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a masszát. A tetejét rakjuk ki őszibarackdarabkákkal. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt süssük készre. Hagyjuk legalább langyosra hűlni. Ez a mennyiség 26 cm-es piteformához vagy 24 cm-es tortaformához elegendő. A teteje igény szerint porcukrozható.

 

Forrás: www.cookpad.com



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége