Cukkinis tócsni

Cukkinis tócsni

A lapcsánka szezonális változata, friss cukkinivel. A burgonyát el is hagyhatjuk belőle, vagy keverhetünk hozzá kevés reszelt sajtot, esetleg reszelhetünk bele egy kis sárgarépát.

Cukkinis tócsniHozzávalók:

  • 1 közepes cukkini
  • 3 közepes burgonya
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál finomliszt / zabpehelyliszt (vagy amennyit felvesz) 
  • 0,5 dl napraforgóolaj

Elkészítése:

A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük, összekeverjük a cukkinivel, és megsózzuk. Pár perc után kinyomkodjuk, hozzátesszük a fűszereket, a fokhagymát préselve, a tojást, a lisztet, majd fakanállal összekeverjük. Serpenyőbe kevés olajat teszünk, felforrósítjuk, majd kb. 1 evőkanálnyi masszát teszünk bele, a kanállal laposra nyomjuk, kb. egy féltenyérnyire, majd mindkét oldalát pirosra sütjük.


Forrás: www.nosalty.hu





Kapcsolódó termékek

Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége