Brokkoli krémleves

Brokkoli krémleves

 

Egészséges, finom, könnyen elkészíthető ez a brokkolikrémleves. Így csempéssz egy kis zöldet az étrendedbe!   

 

HOZZÁVALÓK 

 

20 g vaj

1 közepes fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

500 g brokkoli

1.2 L víz

160 ml főzőtejszín (15-20%-os

fehérbors (őrölt)

1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)

60 g  szikkadt kenyér

 

ELKÉSZÍTÉS 

 

Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!  

 

A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.

  

Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük. 

 

Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel. 

 

A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni. 

 

A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

 

Forrás: www.cookpad.com



Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége

©2019 © 2017 Minden jog fenntartva! Pingvin Napfény Zrt.