Még hidegen is finom falat a különleges bundába bújtatott csirkemell, ami tökéletesen illik az ünnepi asztalra is. Próbálja ki!
Hozzávalók:
- 1 db csirkemellfilé (6 szelet)
- 2 db tojás (egész)
- 2 ek. olívaolaj
- 2 ek. tej
- só ízlés szerint
- fekete bors ízlés szerint (őrölt)
- fél közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
- 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
- 2 evőkanál finomliszt (a masszába)
- 10 dkg sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
- 10 dkg finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)
- 2 dl napraforgóolaj
Elkészítése:
A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót – a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül – egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk. A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetve egy tálra kiszedjük. Tetszés szerinti körettel, például petrezselymes burgonyával tálalhatjuk. A saláta, savanyúság mellé szintén tetszés szerinti. Hidegen is finom.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása