Különleges bundában sült csirkemell

Különleges bundában sült csirkemell

Különleges bundában sült csirkemell

Még hidegen is finom falat a különleges bundába bújtatott csirkemell, ami tökéletesen illik az ünnepi asztalra is. Próbálja ki!

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé (6 szelet)
  • 2 db tojás (egész)
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 ek. tej
  • só ízlés szerint
  • fekete bors ízlés szerint (őrölt)
  • fél közepes fej vöröshagyma (vagy lila, apróra darabolva)
  • 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
  • 2 evőkanál finomliszt (a masszába)
  • 10 dkg sajt (kis lyukú reszelőn lereszelve)
  • 10 dkg finomliszt (szükség szerint a hús belisztezéséhez)
  • 2 dl napraforgóolaj

Elkészítése:

A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót – a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül – egy tálkába tesszük. Jól összekavarjuk. A hússzeleteket (nem kell kiklopfolni) lisztbe mártjuk, majd a kikavart masszába. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat hevítünk, ebbe tesszük a masszában megforgatott húsokat, s közepes lángon sütjük. Óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát is szép pirosra sütjük. Jól lecsöpögtetve egy tálra kiszedjük. Tetszés szerinti körettel, például petrezselymes burgonyával tálalhatjuk. A saláta, savanyúság mellé szintén tetszés szerinti. Hidegen is finom.

Forrás: www.nosalty.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége