Lencsesaláta

Lencsesaláta

Szokatlan összetevőkből készül ez az egészséges fogás, mely húsok mellé kitűnő.

Hozzávalók 4+ adaghoz:

Lencsesaláta

  • 1 bögre lencse (száraz)
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 darab kaliforniai paprika
  • 1 bögre zöld olívabogyó
  • 3 darab zöldhagyma
  • 1 marék petrezselyem (friss)
  • 1 marék oregánó (friss)
  • ízlés szerint só és bors


Előkészítési idő: 40 perc

Elkészítési idő: 30 perc

Elkészítés:

  1. Tegyük a lencsét háromszoros mennyiségű vízbe, alacsony lángon főzzük, amíg meg nem puhul, ez kb. 30 percet vesz igénybe.
  2. Szűrjük le az elkészült lencsét, hagyjuk teljesen lecsöpögni. Keverjük össze 1 evőkanál citromlével, balzsamecettel és olívaolajjal. Hagyjuk ebben a „pácban” 10-20 percig, addig készítsük elő a többi hozzávalót.
  3. Vágjuk össze a kaliforniai paprikát, a zöldhagymát és az olívabogyót, tegyük őket egy nagy tálba. Öntsük nyakon őket a másik evőkanál citromlével, balzsamecettel és a 3 evőkanál olívaolajjal.
  4. Tegyük a marinált lencsét is a tálba, keverjük jól össze. Ha nem szeretnénk ennyi dresszinget, akkor a lencséről előbb öntsük le a levet.
  5. A petrezselymet és az oregánót aprítsuk fel, adjuk hozzá a lencséhez. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.


Forrás: sobors.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége