Uborkás-mentás limonádé

Uborkás-mentás limonádé

A nyári forróságban nincs is jobb megoldás, mint egy frissítő és üdítő ital, ami nemcsak hidratál, hanem egyben élénkíti is az ízlelőbimbókat. Az uborkás-mentás limonádé pont ilyen, és könnyen elkészíthető otthon is, pár egyszerű összetevőből.

Uborkás-mentás limonádéHozzávalók / 2 adag

  • 10 dkg uborka (vagy ízlés szerint)
  • 0.5 db szeletelt citrom
  • 0.5 db szeletelt lime
  • 0.5 csokor borsmentalevél
  • 1 ek agavé szirup vagy méz
  • 7 dl ásványvíz

Elkészítés

  1. Az uborkát jól mossuk meg, vagy hámozzuk le, ahogy szeretnénk. Szeleteljük fel, majd rakjuk bele egy nagyobb méretű üvegbe.
  2. A mentát alaposan mossuk meg, majd szeleteljük fel a citromot, limeot, majd szintén rakjuk az üvegbe.
  3. Öntsük fel ásványvízzel, majd adjunk hozzá agavé szirupot vagy mézet. Kissé keverjük át, majd hagyjuk pár órát összeérni az ízeket a hűtőben.
  4. Ha elfogyott a limonádénk, még 1x felöntve ásványvízzel felhasználhatjuk az alapanyagokat, nem lesz annyira intenzív az íz, de így is nagyon finom.

Forrás: Nosalty.hu


Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége