Vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják ezt a finom, őszi csemegét.
Hozzávalók:
Vadrizses töltelék:
5 db sárgarépa
200 g vadrizs
1 tk. őrölt kömény
1 tk. őrölt pirospaprika
1 kk. kurkuma
5 dl víz
2 ek. fenyőmag
1 sütőtök
Dresszing:
2 ek. olívaolaj
2 ek. méz
1 ek. almaecet
1 kk. koriandermag
ízlés szerint só, bors, mazsola, friss petrezselyem, koriander, gránátalma, feta sajt
Elkészítés:
Egy nagyobb sütőtököt 6 egyenlő részre osztunk, kikaparjuk a belsejét. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, és légkeverésen 180 fokon 45 perc alatt megsütjük.
Vadrizses töltelék:
Egy tálban a darabokra vágott répákat fűszerezzük paprikával, kurkumával, köménnyel. Sózzuk, borsozzuk, keverjük össze 2 ek. olívaolajjal, és hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Tepsire rendezve sütjük őket 25-30 percig, amíg puhák és aranyló színűek nem lesznek. Az előre beáztatott rizst megfőzzük kb. 45 perc alatt, amíg a vizet teljesen magába nem szívja.
Dresszing:
Az ecetet turmixgépbe tesszük, hozzáadjuk a sót, borsot, koriandermagot, majd összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a mézet, az olívaolajat, majd ismét megkeverjük.
Amikor minden elkészült, összekeverjük a rizst a fűszeres sült répával, hozzáadjuk a friss koriandert, petrezselymet, gránátalmamagokat és a feta sajtot. Megszórjuk fenyőmaggal, majd megtöltjük a tököket, és meglocsoljuk őket a dresszinggel.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása