Feta sajtos hajdina

Feta sajtos hajdina

A gluténmentes diéta követői is bátran fogyaszthatják.

Hozzávalók:

  • 2,5 dl hajdina
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg olajban eltett aszalt paradicsom
  • kb. 30 dkg vegyes zöldség (karfiol, répa, brokkoli)
  • 3 szál újhagyma
  • 1 marék fekete olajbogyó
  • bors
  • oregánó
  • bazsalikom
  • olívaolaj

Elkészítése:

A hajdinát alaposan öblítsük le, majd a háromszög alakú magokat kétszeres mennyiségű vízben tegyük oda főni. A zöldségeket vágjuk nagyjából egyforma darabokra, és egy kevés olajon pároljuk őket puhára. Ha elkészült, adjuk hozzá a lecsöpögtetett, összevágott aszalt paradicsomot, a karikára vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal. A zöldségragut keverjük össze a megfőtt hajdinával. Tálaláskor morzsoljuk a tetejére a feta sajtot, szórjuk meg az újhagyma karikára vágott zöld szárával, gyengéden locsoljuk meg az ételt pár csepp olívaolajjal.



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége