A brokkoliért nem mindenki rajong, de ebben a formájában garantált, hogy a család apraja-nagyja oda lesz érte.
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemellfilé
- 2 közepes fej brokkoli
- 5 közepes db burgonya
- 15 dkg bacon (kockázott, apró)
- 3 dl tejföl
- 1 dl tej
- 1 tk. szerecsendió
- bors ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 20 dkg trappista sajt
- 10 dkg füstölt sajt
- 5 g vaj (a tepsi kikenéshez)
- 2 ek. napraforgóolaj
- olasz fűszerkeverék ízlés szerint (olaszos salátaöntet fűszerkeverék)
- 5 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A brokkolit rózsáira szedjük, sós vízben öt gerezd fokhagymával és szerecsendióval öt perc alatt megfőzzük. Kivesszük a brokkolit és a fokhagymát is. Ugyanebben a vízben a felkockázott krumplit is megfőzzük 10 perc alatt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, egy kevés olajjal elkeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben rövid idő alatt fehéredésig pirítjuk. A tejfölt, tejet, az olaszos salátaöntet fűszerkeveréket összekeverjük. A kétféle sajtot lereszeljük, és összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk, az aljára tesszük a brokkoli és a krumpli felét, elkeverjük. A szósz felét eloszlatjuk rajta. Rátesszük a csirkemellet és a kockázott bacont. A brokkoli és a krumpli másik felét rátesszük. A maradék szószt ráöntjük, a reszelt sajtokkal megszórjuk. 25 perc alatt készre sütjük, amíg a sajt szépen megpirul.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása