Kölessaláta friss zöldségekkel

Kölessaláta friss zöldségekkel

A köles rost- és fehérjetartalma kiemelkedő, ezért fogyasztása vegetáriánusoknak is ajánlott.

Kölessaláta friss zöldségekkelHozzávalók:

  • 200 g köles
  • 1 közepes fej lila hagyma
  • 2 szál menta
  • 5 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kígyóuborka
  • 250 g koktélparadicsom
  • 1 citrom kifacsart leve
  • 50 ml olívaolaj
  • bors

Elkészítés:

A kölest alaposan mossuk át, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi picivel fölötte ellepi. Sózzuk meg, forraljuk fel, azután kis lángon főzzük puhára. Ha a köles magába szívta az összes folyadékot, de még nem puhult meg teljesen, adjunk hozzá még egy kevés folyadékot. Amikor készen van, terítsük egy lapos tányérra, és hagyjuk kihűlni.

Aprítsuk fel a meghámozott lila hagymát, a mentát és a petrezselymet. A megtisztított uborkát kockázzuk fel, a megmosott paradicsomokat negyedeljük el. Tegyük tálba ezeket a kölessel együtt, locsoljuk meg a citromlével, valamint az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és alaposan forgassuk össze az egészet.

 

Forrás: www.mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége