A köles rost- és fehérjetartalma kiemelkedő, ezért fogyasztása vegetáriánusoknak is ajánlott.
Hozzávalók:
- 200 g köles
- só
- 1 közepes fej lila hagyma
- 2 szál menta
- 5 csokor petrezselyemzöld
- 1 kígyóuborka
- 250 g koktélparadicsom
- 1 citrom kifacsart leve
- 50 ml olívaolaj
- bors
Elkészítés:
A kölest alaposan mossuk át, és öntsük fel annyi vízzel, amennyi picivel fölötte ellepi. Sózzuk meg, forraljuk fel, azután kis lángon főzzük puhára. Ha a köles magába szívta az összes folyadékot, de még nem puhult meg teljesen, adjunk hozzá még egy kevés folyadékot. Amikor készen van, terítsük egy lapos tányérra, és hagyjuk kihűlni.
Aprítsuk fel a meghámozott lila hagymát, a mentát és a petrezselymet. A megtisztított uborkát kockázzuk fel, a megmosott paradicsomokat negyedeljük el. Tegyük tálba ezeket a kölessel együtt, locsoljuk meg a citromlével, valamint az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk meg, és alaposan forgassuk össze az egészet.
Forrás: www.mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása