Vendégváró virslis fészek

Vendégváró virslis fészek

A vendégsereg szeme-szája tátva marad a kelt tésztából készülő, vacsorára is felszolgálható fogástól.  Külleme nagyon mutatós, de az elkészítésétől sem kell megijedni. Az íze pedig isteni!

 


Vendégváró virslis fészek

Hozzávalók:

 

· 30 dkg durumliszt (vagy finomliszt)

· 1 db tojás a tésztához

· 2,5 g élesztő (nem száraz)

· 11 db virsli

· 1 db kerek formájú camembert vagy brie sajt

· 3 gerezd fokhagyma

· metélőhagyma

· 1 db tojás a kenéshez

· szezámmag

 

Elkészítés:

 

Az élesztőt langyos tejben fél kávéskanál cukorral felfuttatjuk, majd a liszt és tojás hozzáadásával összeállítjuk a tésztát annyi tejjel, amennyit a liszt felvesz. A bedagasztott tésztát pihenni hagyjuk, majd kettéválasztjuk. Az egyik részt kisodorjuk kerek formájúra, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

 

A kerek alakú camembert vagy brie sajt tetejét vékonyan levágjuk, megszórjuk reszelt fokhagymával és összeaprított metélőhagymával, majd a levágott tetőt visszatesszük. A sajtot a kisodort tésztalap közepébe helyezzük. A tészta másik felét is kerek formájúra kisodorjuk, és ráhelyezzük a sajtra. A két tésztalapot ne nyomjuk egymásra! A tészta sajt körüli részét 16 egyforma részre vágjuk. Minden virslit  3 egyforma részre darabolunk. A virsliket a tésztasugarakba tekerjük körben egymás után, először a felső tésztalapsort, majd az alsót.

 

Az egész fészket kicsit pihentetjük, majd átkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük.

 

Forrás: https://www.facebook.com/Chefclub.tv/



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége