Zöldség-és pulykafalatok nyárson

Zöldség-és pulykafalatok nyárson

Igazi nyári csemege, ami jó társaságban fogyasztva még finomabb.

Hozzávalók: 

Zöldség-és pulykafalatok nyárson

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 db cukkini
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 6 ek. olívaolaj
  • 1 db biocitrom
  • bors

Elkészítés: 

A húst megmossuk, szárazra töröljük, falatnyi darabokra vágjuk. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk. A paprikát megmossuk, kierezzük, kimagozzuk, ezt is feldaraboljuk. Az előkészített alapanyagokat nyársakra húzzuk. Összekeverjük az olívaolajat, a megmosott citrom lereszelt héját és kifacsart levét. A nyársakat tálba tesszük, majd meglocsoljuk a citromos páccal, és hűtőbe tesszük egy éjszakára. Másnap sózzuk és borsozzuk a nyársakat, mindet aranyszínűre sütjük forró grillrácson vagy felforrósított grillserpenyőben. Közben locsolgatjuk a citromos páccal.

 

Forrás: www.mindmegette.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége