D-vitamin a bőrben is képződik, ha azt elegendő napfény éri. Októbertől áprilisig végéig azonban nem, ezért ha az étkezéssel nem tudjuk a napi javasolt dózist fedezni, szintetikus D-vitamint szükséges szednünk.
Legjobb D-vitamin forrásaink a gomba, a tengeri halak, a halmájolajok, a máj, a tojás, a tej és tejtermékek, a zabpehely és a narancs juice.
Gomba
A gomba aromás íze mellett alacsony kalóriatartalommal bír, D-vitamin tartalma mellett B-vitaminokban és ásványi anyagokban, például szelénben, káliumban és vasban gazdag.
Tej és tejtermékek
A tej és tejtermékek az egészséges étrend alappillérei és nagy mennyiségben tartalmaznak kálciumot és D-vitamint.
Szardínia, lazac, tonhal, tőkehal
A tengeri halak húsában D-vitamin és esszenciális zsírsavak találhatók, melyek fontosak egészségünk megőrzése érdekében.
Tojás
Gazdag A- és D-vitaminban, mely hozzájárul a bőrünk, hajunk egészségének és szépségének megőrzéséhez.
Zabpehely
Rostban nagyon gazdag, ezáltal segíti az emésztést, telít, nem emeli meg a vércukorszintet és sok D-vitamint tartalmaz.
Narancs juice
A frissen facsart narancslé nemcsak jól esik a reggeli mellé, de erősíti az immunrendszert, vízhajtó és a sok értékes tápanyag mellett tartalmaz D-vitamint is.
Forrás: www.hazipatika.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása