Könnyű almás sütemény

Könnyű almás sütemény

 

 

Aki nincs odáig a habos édességekért, az kifejezetten örülni fog ennek az egyszerűen elkészíthető kevert sütinek. Uzsonnának hétköznapokon is kiváló lehet.

 

 

Hozzávalók: 

 

6 nagy, szoba-hőmérsékletű tojás

200 g kristálycukor (vagy cukorhelyettesítő)

167 g finomliszt (helyettesíthető durumliszttel, de akkor nem lesz annyira magas a sütemény)

1/2 ek. sütőpor

1 ek. vaníliaaroma

680 g vagy 3 közepes vagy nagyobb savanykás zöldalma

1 ek. porcukor (vagy porcukor-helyettesítő) megszórni a süti tetejét, opcionális

 

Elkészítés:

 

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibéleljük egy 23 cm átmérőjű sütőforma alját és oldalát.

 

Magas fokozatú mixerrel habosra keverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot (vagy a cukorhelyettesítőt), és 8-10 percig folytatjuk a keverést, amíg egységes állagú nem lesz. Az almát kisebb darabokra összevágjuk.

 

Egy tálban összekeverjük a finomlisztet (vagy durumlisztet) a sütőporral, a cukros-tojásos masszába szitáljuk az 1/3 részét, és spatula segítségével finoman összekeverjük. Ugyanezt tesszük a másik kétharmad résszel is. Nem szabad túlkavarni!

 

Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és még egyszer átkeverjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a tésztába az almadarabkák ¾-ét. Óvatos keverés után az egész masszát belekanalazzuk a tepsibe. A tetejére rászórjuk a maradék almadarabokat.

 

180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz. Végül 15 percig hűlni hagyjuk, kivesszük a sütőformából. Amikor már szoba-hőmérsékletűre hűlt, megszórhatjuk kevés porcukorral (vagy porcukor-helyettesítővel). 

 

Forrás: https://natashaskitchen.com

Leírás és videó itt tekinthető meg: http://bit.ly/applecakesharlotka



Pingvin kiadványok

Rendszeresen frissülő akciós kiadványok, a legjobb árakkal. Kattintson és már böngészhet is.

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége