Könnyű almás sütemény

Könnyű almás sütemény

Aki nincs odáig a habos édességekért, az kifejezetten örülni fog ennek az egyszerűen elkészíthető kevert sütinek. Uzsonnának hétköznapokon is kiváló lehet.

Könnyű almás süteményHozzávalók:

  • 6 nagy, szoba-hőmérsékletű tojás
  • 200 g kristálycukor (vagy cukorhelyettesítő)
  • 167 g finomliszt (helyettesíthető durumliszttel, de akkor nem lesz annyira magas a sütemény)
  • 1/2 ek. sütőpor
  • 1 ek. vaníliaaroma
  • 680 g vagy 3 közepes vagy nagyobb savanykás zöldalma
  • 1 ek. porcukor (vagy porcukor-helyettesítő) megszórni a süti tetejét, opcionális

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és sütőpapírral kibéleljük egy 23 cm átmérőjű sütőforma alját és oldalát.


Magas fokozatú mixerrel habosra keverjük a tojást, majd hozzáadjuk a cukrot (vagy a cukorhelyettesítőt), és 8-10 percig folytatjuk a keverést, amíg egységes állagú nem lesz. Az almát kisebb darabokra összevágjuk.


Egy tálban összekeverjük a finomlisztet (vagy durumlisztet) a sütőporral, a cukros-tojásos masszába szitáljuk az 1/3 részét, és spatula segítségével finoman összekeverjük. Ugyanezt tesszük a másik kétharmad résszel is. Nem szabad túlkavarni!


Hozzáadjuk a vaníliaaromát, és még egyszer átkeverjük a tésztát. Ezután beleszórjuk a tésztába az almadarabkák ¾-ét. Óvatos keverés után az egész masszát belekanalazzuk a tepsibe. A tetejére rászórjuk a maradék almadarabokat.


180 fokon kb. 50-55 percig sütjük, amíg a sütemény teteje aranybarna nem lesz. Végül 15 percig hűlni hagyjuk, kivesszük a sütőformából. Amikor már szoba-hőmérsékletűre hűlt, megszórhatjuk kevés porcukorral (vagy porcukor-helyettesítővel). 



Forrás: https://natashaskitchen.com

Leírás és videó itt tekinthető meg: http://bit.ly/applecakesharlotka



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége