Saslik Fehér módra

 

 

Eljött a kerti partyk, a grillezés és a sütögetés ideje, melyhez remekül dukál egy nagyon egyszerű saslikpácolási mód.

 

Hozzávalók:

 

- 1,5 kg nagyobb kockákra darabolt sertéstarja

- 3 közepes karikákra vágott vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kisebb darabokra összetört babérlevelek
 
A hozzávalókat egy tálba rétegesen elhelyezzük (1. réteg: hús, só, bors, paprika, babérlevél darabok, hagymakarikák; 2. réteg: ugyanúgy, mint az 1.). Majd az egészet felöntjük annyi ecetes vízzel, hogy az lepje el és lefedjük a tálat. Hűvös helyen (hűtőben) kb. 2 napig pácoljuk a húst.
 
A húsdarabokat a hagymakarikákkal felváltva fém nyársakra húzzuk rá. A húst izzó (de nem lángoló) faszén fölött megsütjük - ügyeljünk arra, hogy ne száradjon ki és ne égjen meg. Érdemes folyamatosan forgatni a nyársakat.
 
Köretként sült krumplit, vagy könnyű salátákat ajánlunk.
 
A hús pácolási recept Fehér Teréztől származik.


Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége