Az édesburgonya vagy batáta igazából nem rokona a burgonyának, csak gumóinak alakja hasonlít rá. Neve ellenére cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban,mint a kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma.
Ha törekszel a tudatos és egészséges étkezésre, biztosan elkészítetted már otthon. De mi a titka az igazán ropogós édesburgonyának?
…a keményítő!
Hozzávalók:
- fejenként kb 1,5 db édesburgonya
- keményítő
- olívaolaj
- só, bors
- rozmaring
- fűszerpaprika (elhagyható)
- ketchup/ majonéz (tálaláshoz)
Elkészítés:
Az édesburgonyákat megmossuk, kefével megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk.
Egy tálba keményítőt öntünk, annyi adagot, melyben meg tudjuk majd forgatni a hasábokat. A keményítőt fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával.
A fűszeres keményítőben megforgatott krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lehetőleg úgy hogy ne érjenek egymáshoz, mert nem szeretnénk, ha megfőnének. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk rozmaringgal.
180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ketcuppal vagy majonézzel tálaljuk.
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása