Mi a titka az igazán ropogós édesburgonyának?

Mi a titka az igazán ropogós édesburgonyának?


Az édesburgonya vagy batáta igazából nem rokona a burgonyának, csak gumóinak alakja hasonlít rá. Neve ellenére cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, magas C-, B2-, B6-, valamint E-vitamin tartalma, gazdag olyan ásványi anyagokban,mint a kálium, a réz és a mangán, alacsony a zsír- és koleszterintartalma.


Ha törekszel a tudatos és egészséges étkezésre, biztosan elkészítetted már otthon. De mi a titka az igazán ropogós édesburgonyának?

…a keményítő!

Mi a titka az igazán ropogós édesburgonyának?

Hozzávalók:

  • fejenként  kb 1,5 db édesburgonya
  • keményítő
  • olívaolaj
  • só, bors
  • rozmaring
  • fűszerpaprika (elhagyható)
  • ketchup/ majonéz (tálaláshoz)

Elkészítés:

Az édesburgonyákat megmossuk, kefével megtisztítjuk, majd hasábokra vágjuk.


Egy tálba keményítőt öntünk, annyi adagot, melyben meg tudjuk majd forgatni a hasábokat. A keményítőt fűszerezzük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ízesítjük fűszerpaprikával.


A fűszeres keményítőben megforgatott krumplikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lehetőleg úgy hogy ne érjenek egymáshoz, mert nem szeretnénk, ha megfőnének. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk és megszórjuk rozmaringgal.


180 fokos előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük. Ketcuppal vagy majonézzel tálaljuk.



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége