A gomba télen-nyáron finom. Mivel megtöltve igen mutatós fogás, vendégváró falatkának is készíthető.
Hozzávalók (4 főre)
- 8 db nagy fejű csiperkegomba
- 500 g darált sertéshús
- 1 db közepes méretű vöröshagyma
- 2 dl tejföl
- 20 g sajt
- 2 kávéskanál fűszerpaprika
- 1 db közepes méretű paradicsom
- 2 teáskanál napraforgóolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1,5 dl víz
Elkészítés:
-
A hagymát kevés olajon megdinszteljük.
-
Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Ekkor egy pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá.
-
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. (Finomabb, ha a paradicsom héját előtte lehúzzuk.)
-
Kb. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására.
-
Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt és reszelt sajtot teszünk.
-
Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.
Forrás: www.nosalty.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása