Hal nélkül nem is igazi egy magyaros menü! Harcsával lehetetlen melléfogni.
Hozzávalók:
- 70 dkg filézett harcsa
- 12 dkg szalonna
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 2 paradicsom
- 2 paprika
- 3 dl tejföl
- 3 dl víz
- csípős paprika
- fűszerpaprika
- liszt
- só, bors
Elkészítés ideje:
50 perc.
Elkészítés menete:
A szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben pirítjuk. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát. Amikor az már kicsit megpirult, fűszerpaprikával szórjuk, vigyázva arra, hogy le ne égjen. Ráöntjük a vizet, majd ha elkezd forrni, beledaraboljuk a paprikát, a paradicsomot, aki szereti, egy kis csípős paprikát is. Sózzuk, borsozzuk.
Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával az egészet besűrítjük, összeforraljuk, majd félretesszük. Ezután a harcsát egyenletes kockákra vágjuk, forró olajon hirtelen, de n megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a paprikás szószt, pár percig együtt főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék tejfölt és tálaljuk.
Forrás: www.femina.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása