Harcsapaprikás

Harcsapaprikás

Hal nélkül nem is igazi egy magyaros menü! Harcsával lehetetlen melléfogni.

Hozzávalók:

  • 70 dkg filézett harcsa
  • 12 dkg szalonna
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 3 dl tejföl
  • 3 dl víz
  • csípős paprika
  • fűszerpaprika
  • liszt
  • só, bors

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

A szalonnát felkockázzuk, majd egy mélyebb serpenyőben pirítjuk. Ha már eresztett egy kis zsírt, hozzáadjuk a kockákra vágott hagymát. Amikor az már kicsit megpirult, fűszerpaprikával szórjuk, vigyázva arra, hogy le ne égjen. Ráöntjük a vizet, majd ha elkezd forrni, beledaraboljuk a paprikát, a paradicsomot, aki szereti, egy kis csípős paprikát is. Sózzuk, borsozzuk.

Ha kellőképp összefőttek, a tejföllel és a liszttel egy kis víz hozzáadásával az egészet besűrítjük, összeforraljuk, majd félretesszük. Ezután a harcsát egyenletes kockákra vágjuk, forró olajon hirtelen, de n megpirítjuk. Ezután hozzáöntjük a paprikás szószt, pár percig együtt főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék tejfölt és tálaljuk.

Forrás: www.femina.hu



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége