Pikáns ízek ünnepi kivitelben. Mellé egy finom vörösbor dukál.
Hozzávalók:
A kacsához:
- 6 db hízott kacsacomb
- só
- bors
- 2 ek. barna cukor
- 1 fej hagyma
- 10 gerezd fokhagyma
- 2 dkg friss gyömbér
- 3 narancs
- 1 ág rozmaring
- 40 dkg kacsazsír
A meggyhez:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 1 csipet só
- 1 csipet törött bors
- 3 dl száraz vörösbor
- 2 ek. étkezési keményítő
- 5 dkg vaj
- 4 ek. méz
Elkészítés:
A kacsacombokat megtisztítjuk, megformázzuk, bedörzsöljük sóval, borssal, barna cukorral, és állni hagyjuk. A hagymát, a fokhagymát és a gyömbért megpucoljuk, majd darabokra vágjuk. Egy mély tepsibe belefacsarjuk a narancslevet (kb. 3 dl-t), majd ráhelyezzük a kacsacombokat és köré rendezzük a hagymákat, a gyömbért és a rozmaringot. A zsírt rákanalazzuk, majd lefedjük a tepsit alufóliával, és lassan, 90 fokon 8 órán vagy akár egy egész éjszakán át sütjük. Reggel kivesszük a kacsacombokat a zsírból, egy olyan tepsire tesszük, amin majd készre akarjuk sütni, és azon hagyjuk kihűlni. Mikor eljön az étkezés ideje, a tepsit betesszük a sütőbe, és 200 fokon ropogósra sütjük. A meggymártáshoz a meggybefőttet leszűrjük. A meggyet sóval, borssal, vörösborral felforraljuk. A keményítőt kis vízzel elkeverjük, és gyorsan hozzáadva a mártáshoz besűrítjük vele azt. Ha elkészült, lehúzzuk a tűzről, és a vajat, a mézet elkeverjük benne. Fogyasztható azonnal vagy visszamelegítve is.
Forrás: mindmegette.hu
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása