Egyedi fogás, különleges ízek, nagyszerű forma! Ennél jobb vendégváró falatot nem is lehetne elképzelni.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 csomag leveles tészta
- 1 db csirkemellfilé
- 1 szál póréhagyma
- 1 zsenge cukkini
- 2 nagy tojás
- 2 dl főzőtejszín (krémes állagú)
- 1 ek. liszt
- ízlés szerint só
- 2 csipet őrölt színes bors
- 3 dkg vaj
- 2 ek. olaj
- 1 kisebb tojás a tészta lekenéséhez
Elkészítése:
A csirkemellet vágjuk fel kisebb kockákra, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, forgassuk össze, és hagyjuk egy fél órát állni. Az olajat hevítsük fel, adjuk hozzá a húst, pár percig süssük. Szedjük ki a zsiradékból, és kihűlésig tegyük félre. A póréhagymát vágjuk fel kb. 2 cm-es darabokra. A cukkinit vágjuk fel vastagabb szeletekre, ezeket negyedeljük. A hús sütésénél visszamaradt olajhoz adjuk hozzá a vajat, hevítsük fel. Adjuk hozzá a pórét, sózzuk, borsozzuk, és amikor kissé összeesett, adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit, majd pároljuk roppanósra. Egy tálba öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá az egész tojásokat, a lisztet, egy kevés sót és őrölt borsot, majd keverjük simára. Adjuk hozzá az elősütött csirkemellet, a párolt pórés cukkinit, óvatosan forgassuk össze. Az egyik előnyújtott leveles tésztával béleljük ki a piteformát, majd öntsük bele a húsos-zöldséges masszát. A tészta szélét kenjük le tojással, és helyezzük rá a másik leveles tésztát, majd egy sodrófát görgessünk végig a piteformán. A tésztát ezután kenjük le tojással, és több helyen böködjük meg villával, hogy sütés közben a gőz távozni tudjon. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a pitét, és úgy kínáljuk. Langyosan és hidegen is nagyon finom.
Forrás: www.cookpad.com
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása