Radics Gigi: „Erős lélek vagyok”

Radics Gigi: „Erős lélek vagyok”

Újságíró ritkán találkozik akkora rugalmassággal, hogy az interjúalanya szinte azonnal rendelkezésére álljon. Radics Gigivel szerencsénk volt: éppen egy lazább nyári napját fogtuk ki, amikor szépítkezéssel, edzéssel töltötte énidejét. Mint mondta, a hétvégi fellépések között jólesik a pihenés. És közben ránk is szakított időt.

Radics Gigi: „Erős lélek vagyok”Gyakran posztol magáról fotókat, bomba formában van. Kislánya születése előtt is sokat edzett, most is jut rá annyi ideje?

Most kevesebb, heti két-három alkalom fér bele az időmbe, de azért nem hanyagolom el magam, és a hajtás is nagyobb gyermek mellett, sok energiára van szükség, így könnyebben is tudom tartani az ideális testsúlyt.

Tökéletes arcbőréért sokan irigyelhetik. Genetikai adottság, vagy bevált receptet követ?

Van egy márka, amit a legjobb barátom jóvoltából szívesen használok, és nagyon bevált. És persze a belső bőrápolásra is figyelek: meglegyen a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, a sok folyadékfogyasztás. Színpadi emberként sokat sminkelek, meg is követeli ez az életforma, és bevallom, imádok sminkelni. De azért ez nem mindig tesz jót az arcomnak, olyankor hidratáló arcmaszkokat teszek fel, hetente egy-két alkalommal bőrradírt használok. Lefekvés előtt pedig elmaradhatatlan az alapos arcbőrtisztítás.

Az anyaság mennyire változtatta meg a személyiségét?

Mielőtt megszületett a lányom, sokan mondták, majd meglátom, az az űr, amiről korábban nem is tudtam, hogy egyáltalán létezik, végre betöltődik. És így is lett. Azt éreztem, kiteljesedtem mint nő, mint ember, mint énekesnő. A zenében is sokkal motiváltabb vagyok, könnyebben jön az ihlet. A másik fontos változás, hogy következetesebb és felelősségteljesebb lettem, önmagammal és a környezetemben élőkkel szemben is. Ez a munkámra is igaz.

Amikor igen fiatalon feltűnt a Megasztárban, jóval érettebbnek és céltudatosabbnak tűnt a koránál.

A televíziós szereplés meg is követelte ezt tőlem, de főleg a családi mintának köszönhetem ezt a tulajdonságomat. A családom kezdetektől fogva nagyon támogató volt irányomban, mindent arra tettek fel, hogy egyengessék az énekesi pályámat, ma is családi bizniszként „üzemelünk”. A szüleim stabilan mögöttem álltak, és valljuk be, a zenei világban könnyen eltérítik az embert, ha nem elég erős.

Volt, hogy önt is próbálták „eltéríteni”?

Igen, érkeztek olyan megkeresések, amelyekre képtelen voltam igent mondani, mert nem álltak hozzám közel. Például olyan produkció, amely nem a művészetem továbbfejlesztéséről, inkább a celebkedésről szólt volna. A másik, amin könnyen elcsúszhat egy előadó, ha nem tudja feldolgozni az őt ért támadásokat. Sokszor kapunk negatív kommenteket, hozzászólásokat a közösségi médiában, és valóban fájnak olykor, hiszen mi is emberek vagyunk. Úgy ítélnek meg bennünket, hogy nem is ismernek személyesen. Vannak, akik nem tudják kezelni ezt az állapotot, és belemenekülnek az alkoholba vagy bármi másba. Van olyan sajnos, amikor az embereknek úgy tűnik, ez a könnyebb út, de szerencsére én erős lélek vagyok, bennem ilyesmi sosem fordult meg.

Kiskora óta énekesi pályára készült. Az egyik tehetségkutató műsor győzteseként ismerte meg az ország, majd mindössze 21 évesen egy hasonló tehetségkutató produkcióban már a zsűriben foglalt helyet. Nem jött korán ez a feladat? Érte emiatt kritika?

Ért bizony, nem is kevés! Presztízs volt számomra a feladat, ezért is vállaltam el, de tudtam, nagy felelősség, mert ha elmondom a véleményemet, annak kellemetlen következménye is lehet. Az elején kaptam hideget-meleget, de utána úgy éreztem, elfogadtak. Amikor két évad után úgy döntöttem, kiszállok, akkor sokan sajnálták. Nagy élmény volt a másik oldalról is látni egy ilyen produkciót. Átéreztem a fellépők izgalmát, lelkiállapotát, de következetességre is szükség volt. Életem egyik legnagyobb élményeként tartom számon egy-egy tehetség előadását.

Sok tehetség csillogása rövid ideig tartott, másoké tartósnak bizonyult. Min múlt ez?

Ha támogató és irányító menedzsment áll a fiatal előadó mögött, szerencsés. De a tudatosság is szükséges; mondom ezt úgy, hogy 15 évesen, amikor a műsorban szerepeltem, én sem tudtam, melyik zenei irányba szeretnék majd elindulni, csak azt, hogy imádok énekelni. Akkor világslágereket énekeltünk, de utána mindenki szembesült a kérdéssel: ki vagy te? Mit szeretnél kifejezni? Hullámhegyes- völgyes út vezetett oda, ahol zeneileg most tartok; sokat küzdöttem azért, hogy elfogadják azt, aki ma vagyok. Talán mostanra találtam meg azt a zenei irányt, ami tényleg az enyém.

Akkor felteszem ugyanazt a kérdést: ki ma Radics Gigi?

Nagyon egyenes és önazonos énekesnő lettem, amelyhez sok idő kellett, hogy ez kibontakozzon. Ezt is szeretném közvetíteni: legyünk önmagunk. Azt szoktam megírni a dalaimban, ami velem történt meg. Ha nehezebb élethelyzet adódik, azonnal leírom, zenébe foglalom. 15 évesen azt hittem, elég, ha világslágereket énekelek, ma sokkal több közölnivalóm van. Sok új dalom is született az utóbbi időben, nemsokára meg is jelennek, ha már nem is kézzelfogható lemez formájában, hanem az interneten. És klipeket is forgattunk hozzájuk.

Nemrég A kis hableány című mozifilmben egészen új feladatot próbált ki, szinkronszínészként debütált. Milyen volt a munka?

Nagyon izgultam. Casting útján kerültem be, azt gondoltam, az énekhangomat kiválasztják, és ennyi lesz a feladat. Kiderült, a dialógusok is hozzátartoznak a szerephez. Amikor megkaptam a munkát, egyszerre féltem az óriási kihívástól, és örültem is, mert nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy a főszereplő az én hangomon szólalhat meg a mozifilmben. Sok segítséget kaptam a szinkron során, óriási élmény volt; a premier előtt nagyon izgultam, de aztán lassan feloldódott bennem a szorongás. Az meg külön büszkeség, hogy a főcímdalt magyarul az én hangommal a forgalmazó a saját profiljában is megosztotta a zenehallgató portálokon, erre nagyon régen volt példa.

Mely fellépésére a legbüszkébb?

Amikor Michael Jackson producerének, Quincy Jonesnak először énekelhettem 16 éves koromban a svájci Montreux-i Jazz Fesztiválon. Kezem-lábam remegett, annyira mesebeli élmény volt, de később is nagy élményekkel gazdagodhattam, mert Quincy Jones még a saját szülinapi bulijába is meghívott a saját házába, ahol ott volt Stevie Wonder, Pharrell Williams, Naomi Campbell, és még sorolhatnám.

Ez a világhírű producer a világ 5 legjobb hangja közé sorolta az önét. 2012 nyarán Los Angelesben vették fel első stúdióalbumának, a Vadonatúj érzésnek több dalát is. Mi választotta el attól, hogy amerikai karriert fusson be?

Nem akartam mindent feladni, felégetni itthon. A családom nagy része Magyarországon él, nem tudnék a közelségük nélkül élni, ahogy idősebb leszek, egyre fontosabbak a gyökerek. És a vízumot is nagyon nehéz volt megkapni, de nem adtam fel ezt a célomat! Azt gondolom, hogy ahhoz, hogy a tengerentúlon elinduljon valami, manapság elég egy ütős dal, ami betalál a zenehallgató portálokon, de természetesen a régi tengerentúli kapcsolataimat is ápolom, és annyit elárulok, a jövőben lesznek még meglepetések! Mindenekelőtt most magyar, nagyívű érzelmes dalokon dolgozom, kicsit visszahozom dalok formájában a régi hangomat új érzésekkel.


Névjegy:
Radics Gigi énekesnő 2012-ben a Megasztár tehetségkutató műsor 6. szériájának győztese lett. 2017-ben egy másik hasonló műsorban zsűrizett, mentori feladatokat vállalt. Részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválok hazai előválogatóiban, illetve A Dal című tehetségkutató műsor döntőse volt. 2017-ben és 2018-ban az X-Faktor női mentoraként szerepelt. Egy kislány édesanyja.



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége