Nyertes Zsuzsa: „Hűséges típus vagyok”

Nyertes Zsuzsa


Évtizedekkel ezelőtt a Játékszínben Arthur Miller Bűnbeesés után című darabjában a főszereplőt, Marilyn Monroe-t Nyertes Zsuzsa alakította. A hasonlóság a két szexszimbólum között a színésznő tulajdon édesanyját is megtévesztette: nem hitte el, hogy saját lányát látja az előadást hirdető plakáton. A ma is bomba formának örvendő szőke ciklon
decemberben töltötte be a 60. életévét.

– Sokat tesz a vonzó külsejéért?

– Mindig szerencsés alkat voltam. Emiatt tudom, több nőtársam haragudott rám. Sokat és jóízűen ehetek, mert nem tudok elhízni, ezért soha nem is fogyókúráztam. Élvezettel ehetek, imádom az igazi ízorgiákat. Mindig arra törekedtem, hogy ne csak odategyek valamit a család elé, hanem legyen az ételeimben valami plusz. Valami, amiből érződik az irántuk érzett szeretetem. A lányomnak, Zsuzsónak is azt tanítom, hogy a főztjén keresztül is adjon szeretetet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nem vagyok édesszájú, a sütemények hidegen hagynak. Érdekes módon a terhességem alatt rengeteg vaníliaszószt és madártejet ettem meg, de ez csak addig tartott. A salátákat, zöldséget, gyümölcsöt viszont nagyon szeretem, húsokhoz számtalan különleges módon tálalhatók. Mostanában tanultam egy isteni receptet: avokádót, mangót, citromot, zöld lime-ot tabasco paprikával, rákkal vagy csirkehússal kell összekeverni. Ajánlom!

– Azért csinos alakjához bizonyára a mozgásra is szükség van. Sportol?

– Mindig eleven voltam: a színpadi mozgás, a táncok edzésben tartottak, de a mai napig heti 1-2 alkalommal tornázom. Olyan sportot választottam, ami mindenemet alaposan átmozgatja, lazít és erősít. A séta is jót tesz, és több éve megtaláltam magamnak a jógát, ez lelkileg, szellemileg feltölt, sőt, szaunával kombinálva méregtelenítő hatása is van. Segít megszabadítani a stressztől.

– Küzdött vele?

– Ahogy telnek az évek, egyre fontosabb számomra az idegeskedés nélküli élet. Az utóbbi időben egyre több kollégát, barátot veszítek el, tavaly év végén egy hónap alatt négy barátom ment el. Nagyon nehéz időszak volt. Amikor a dalszerző kollégám, Siliga Miklós halálhírét megtudtam, először sírni sem tudtam, szinte fizikai fájdalmat éreztem. A buddhizmus és a jóga segített. Hatására elfogadtam, hogy az élet elmúlik, és hálásnak kell lenni mindenért, amink van.

– Egyébként optimista ember?

– Igen, régebben is értékeltem a jó sorsomat, de most hatványozottan örülök mindennek. A kudarcok után fel tudtam állni, ebben a csodálatos családom és a hivatásom segített. A szüleim élnek, a párommal 45. éve vagyunk együtt, van egy szép felnőtt lányunk, két húgommal csodás a kapcsolatom. Szerintem az ember életének az alapja a család, ami hatalmas pluszt tud adni a hétköznapokban.

– Rengeteget cikkeztek arról, hogy sosem ment férjhez. Holott ma már az az igazi hír, hogy ugyanazzal a férfival él, akivel fiatalon megismerkedett.

– Azt szoktam mondani, hogy valóban nyertes vagyok, amiért Attila ilyen apja Zsuzsónak. Mesét olvasott neki, oviba, iskolába vitte, intézte a család ügyeit akkor is, ha én a színház miatt napokig nem találkozhattam a lányommal. Szerencsére nem sínylette meg a kapcsolatunk. Persze volt lelkiismeret-furdalásom emiatt, elhiheti. Azért, ha együtt voltunk, minőségi időt töltöttünk el. Nagyon szeretném Zsuzsót menyasszonyként is látni. Azt nem bánom, hogy én kimaradtam az anyukámnak, mert a két lánytestvérem esküvőjén ott lehetett.

– Köztudott, hogy sokáig szépségszalonja is volt, a bőrápolás közel állt önhöz. Érdemes drága krémekre költeni?

– A kipróbált, professzionális krémek nálam beváltak, de amióta nincs meg a szalonunk, kabinos rendszerben, óriási kiszerelésben vásárolom meg ezeket. Ugyanis a csomagolás sokszor többe kerül, mint maga a krém. A kencék és az illatok iránti vonzalmam már kislánykoromban megmutatkozott. Amikor a szüleim Münchenben voltak, nem farmert kértem tőlük, hanem kozmetikai szereket. Egyébként 16 évig működött a szalon, annak köszönhetem bőröm jelenlegi állagát, és hogy mindent megtanultam a bőrápolásról. Az biztos, hogy ennek a tiniként már kezdhető hidratálás az alfája és az ómegája, bőrtípustól függetlenül. A hialuronsav és a megereszkedett bőrre javasolt lifting hatású szérumok kiválóak.

– Vannak otthon is könnyen bevethető bőrápolási módszerei?

– Házi praktikának remekül alkalmazhatók az interneten található arctornatippek. A heti egyszeri arcradírozás is fontos: barna cukrot banánnal, vagy kávézaccot olívaolajjal, cukorral összekeverve a hatás nem marad el. A méztől gyönyörű lesz a bőr. A wellnesst és az érrendszeri problémák mellett is kipróbálható, méregtelenítő infraszaunát hideg fürdőzéssel szintén ajánlom, mert erősítik az immunrendszert. És a belső hidratálásról még nem beszéltem. Hajlamosak vagyunk keveset inni, pedig ahogy telnek az évek, a bőr szépségéhez a folyadék is kell. Én is küzdök vele, bevallom, pedig naponta minimum 1,5 liter vizet el kell fogyasztani.

– Mi a legjobb módszer, hogy ne felejtsünk el inni?

– Ha reggel, mielőtt elindul a nap, azonnal iszunk, már nagy előrelépés. Lúgosításra remek az egy kávéskanál szódabikarbóna almaecettel és vízzel összekeverve. Kevesen tudják, hogy a citromlé facsarás után azonnal fogyasztva lúgosít, ha várunk az elfogyasztásával, már savasító hatása van.

– Szinte az egész karrierje a Vidám Színpadhoz, a mai Centrál Színházhoz köti.

– Hűséges típus vagyok – színpadon és párkapcsolatban egyaránt, de szabadúszóként sokat léptem fel vidéken, magánszínházakkal a mai napig játszom szerte az országban. Így nem csak Pesten láthat a közönség. A Vidám Színpadról Böröndi Tamással és Straub Dezsővel való 35 éves barátságom és munkakapcsolatom nagyon értékes számomra. Szerintem igazi jó színházat csak azok tudnak alkotni, ahol a társulat tagjai szeretik, tisztelik egymást, ha ez nincs meg, abból biztosan nem születik sok jó. És az én társulatom ilyen.


Névjegy:
Nyertes Zsuzsa 1958. december 14-én született. 1983-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, és azóta a Centrál Színház (korábbi nevén Vidám Színpad) tagja. Kabarétól a vígjátékon át tévéfilmekben, játékfilmekben, zenés, szórakoztató műsorokban láthatta színvonalas játékát a közönség. A korábban televíziós műsorokban is sokat szereplő szőke bombázó több mint 44 éve él 26 éves Zsuzsó nevű leánya édesapjával, Gulyás Attilával. 2009-ben megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét.



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége