Darált hússal töltött gombafejek

Darált hússal töltött gombafejek

Darált hússal töltött gombafejek

Negyedóra alatt összedobható, 20 perc sütés után pedig máris fogyasztható finom falat.

Hozzávalók:

  • 8 nagy db csiperkegomba
  • 500 g darált sertéshús
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 20 g sajt
  • 2 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 közepes db paradicsom
  • 2 teáskanál napraforgóolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1,5 dl víz

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk. Folytonos kevergetés mellett megvárjuk, amíg a hús egyenletesen szétesik, mert az elején úgy viselkedik, mint egy massza. Pici vízzel felengedjük, hogy ne kapjon alá. Hozzáadjuk az fűszerpaprikát, és belevágjuk a paradicsomot. 20-25 perc alatt puhára pároljuk, gyakori kevergetés mellett ügyeljünk a folyadék visszapótlására. Eközben előkészítjük a gombafejeket, kiszedjük a tönköket. A gombákat nyersen töltjük meg a töltelékkel, majd a tetejére tejfölt teszünk és reszelt sajtot reszelünk. Előmelegített sütőben, rácsos tepsin aranybarnára sütjük.

 

Forrás: www.nosalty.hu



Kapcsolódó bejegyzések

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége