Immunerősítés gyerekeknek

Immunerősítés gyerekeknek

A megfázás és influenza szezon idején fokozottan ki vagyunk téve a különböző fertőzéseknek, megbetegedéseknek, még fontosabb a gyerekek tudatos táplálkozása és egészséges életmódja. 

Immunerősítés gyerekeknek

Kevesebb cukor

Ügyeljünk a cukorbevitelre! Ha minden étkezéséhez cukrot fogyaszt a gyermek, azzal a szervezete leterheltté válik, az energia az emésztésre koncentrálódik, így könnyebben kaphatja el a vírusos és bakteriális betegségeket.

D3-vitamin bevitel

Sokat hangsúlyozzák, de a D-vitamin bevitel továbbra is fontos, különösen a téli időszakban, amikor nem jutunk elég napfényhez.

Több testmozgás

A torna és sport nemcsak kalóriát éget, hanem erősíti a tüdőt, tisztítja a nyirokrendszert, amely egy fontos része az immunerősítésnek.

Korai lefekvés

A gyerekeknek minimum 8 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy ellenállóbb legyen a szervezetük és jól tudjanak teljesíteni az iskolában

Sok folyadék

Igyon sok vizet! A gyerekek érzékenyebbek a kölünböző adalékanyagokra, színezékekre, tartósítószerekre melyeket például a cukros, szénsavas üdítők tartalmaznak.

Probiotikumok

Fogyasszon sok tejterméket, melyek természetes lactobacillusokat tartalmaznak, antibiotikum-kúra esetén pedig pótoljuk étrend-kiegészítőkkel.

Egészséges étrend

A sok zöldség és gyümölcs fogyasztása gyermekkorban is fontos. Jó, ha hozzászoktatjuk  a tudatos táplálkozáshoz, mutassunk példát, étkezzünk mi is egészségesen.

Illóolajok használata

Használjunk mikrobális, vírus- és gombaölő illóolajokat párologtatásra, mellyel fertőtlenítjük a levegőt.

Higiénia mindenek felett

Ügyeljünk a higiéniára, kézmosásra. Ha gyermekünk mégis megbetegszik, ne vigyük óvodába, iskolába amíg meg nem gyógyul.

 

Forrás: www.blisshealthing.com



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége