Blog
Katus Attila: „Az első 80 évet lendülettel kell élni”
Annak ellenére, hogy fitneszguruként ismerte meg az ország, ma már üzletemberként is letette a névjegyét Katus Attila, igazi szívügye mégis a sport. A 45 éves sportember órákig tudna beszélni az egészségtudatos életmód fontosságáról. Szakmáját, hivatását egy életre megtalálta.
Avokádós csirkesaláta
Könnyű ebédnek vagy vacsorának is kiváló ez a gyorsan elkészíthető, tápláló egytálétel. Azoknak is ajánlott, akik szívesen kísérleteznek az új ízekkel.
Mit együnk a terhesség alatt?
Köztudott, hogy terhesség alatt fontos a változatos étkezés és a sok folyadékfogyasztás. De mely ételeket ajánlott fogyasztani és mely ételeket kerüljék el inkább a kismamák?
Ki fűzze be a cipőt?
Jobb testtartás, könnyebb lélegzés, enyhülő deréktáji fájdalmak, eredményes hajolás. A szenior jóga az időskori szervi sajátosságokra összpontosítva enyhíti a mozgásszervi és gerincproblémákat, az ízületi fájdalmat.
Nem kell mindig csillapítani a lázat
Az utóbbi években megváltozott a magyar protokoll a gyerekek lázcsillapításáról. Bár a kevésbé rutinos szülőkön már a lázmérő hőemelkedést mutató higanyszálától is eluralkodhat a pánik, nem kell azonnal lázcsillapítóval traktálni a kicsiket. Cikkünkben dr. Molnár Zsuzsa házi gyermekorvos tanácsait olvashatják.
Víz, a folyékony élet
Egy újszülöttnek 70, egy felnőttnek 60, egy idősnek pedig csak 50 százalék vizet tartalmaz a szervezete. A megfelelő hidratáltság azért nélkülözhetetlen, mert a legfontosabb élettani folyamatok vizes közegben mennek végbe. Mégis gyakran egyszerűen elfelejtünk inni, pedig a csapból is az folyik, hogy szervezetünk megfelelő működéséhez a víz létfontosságú.
Könnyű almás sütemény
Aki nincs odáig a habos édességekért, az kifejezetten örülni fog ennek az egyszerűen elkészíthető kevert sütinek. Uzsonnának hétköznapokon is kiváló lehet.
A futás jótékony hatásai
A futás nemcsak fogyaszt és segít a stressz levezetésében, hanem jótékony hatással is van a szervezetünkre.
A szivárvány étkezés
A zöldségek és gyümölcsök tápanyagtartalma színek szerint csoportosítva.
Sav-bázis egyensúly
A zöldségek és gyümölcsök legyenek arányban az állati eredetű táplálékokkal. A kémia órán szinte mindenki találkozott különféle savas és lúgos kémhatású anyagokkal. Diákként pedig nagy izgalommal mártogattuk a lakmuszpapírt, hogy meglássuk, milyenre is színeződik el. Hasonlóképpen ellenőrizhetjük reggelenként szervezetünk savasságát, ha megmérjük szánkban a pH-értéket. Ám számítsunk rá, hogy ez közel sem olyan pontos, mint egy vérvizsgálat eredménye!
Vendégváró virslis fészek
A vendégsereg szeme-szája tátva marad a kelt tésztából készülő, vacsorára is felszolgálható fogástól. Külleme nagyon mutatós, de az elkészítésétől sem kell megijedni. Az íze pedig isteni!
A tavaszi fáradtság
Ne vigyük túlzásba az alvást! Ahogy vége a télnek sok emberre jellemző, hogy fáradttá, levertté válik. Emellett sok esetben előfordul a depresszió is, amelyet azonban nem szabad félvállról venni! A tavaszi fáradtság egy meglepő dolog, hiszen úgy gondolnánk, ha jön a jó idő, a napsütés, a fák rügyezni kezdenek, akkor megújulunk mi is.
Vasban gazdag ételek
Milyen szerepe van a vasnak szervezetünkben? Mely ételek tartalmazzák?
A tavaszi nagytakarítás veszélyei
Lehet, hogy afféle rítus a tavaszi nagytakarítás, de gondoljuk meg jól, mielőtt leporoljuk a hűtő tetejét, vagy kiporszívózunk a kanapé alatt. A házipor tele van szennyező anyagokkal.
Vaspótlás túl a spenóton
A vas létfontosságú alkotóeleme a hemoglobinnak és a mioglobinnak, hiányában ezek a fehérjék nem képesek az oxigénszállításra. Ezen mindenki által ismert funkciója mellett számos anyagcsere-enzim működéséhez is nélkülözhetetlen.
- Oldal Előző
- Oldal 1
- ...
- Oldal 34
- Oldal 35
- You're currently reading page 36
- Oldal 37
- Oldal 38
- ...
- Oldal 42
- Oldal Következő
Bejelentkezés
Új fiók létrehozása