Te tudtad?  Ettől félnek a diétázók!

Te tudtad? Ettől félnek a diétázók!

Hamarosan elkezdődik a nyári strandszezon, aminek velejárója, hogy a fogyókúrás készítmények és a diétás programok keresettsége növekedni kezd a májusi hónap elejétől. Ilyenkor számos vásárlói kérdés érkezik hozzánk a diétás termékeinkre vonatkozóan, sokan megosztjátok velünk aggályaitokat, kérdéseiteket. Az utóbbi időben egyre többen döntenek úgy, hogy nem csak egy terméktől várják a „csoda” megtörténését, hanem komplett életmódváltásba fognak: sportolással és speciális étrenddel kombinálva, aminek tiszta szívből örülünk. 


De mégis van egy aggály, ami rengeteg diétázó esetében felmerül és eltántorít az első lépések megtételétől: az éhség és az édes ételek csábítása.

 

Mutatunk Önöknek két természetes összetevőt, amik segítenek, hogy ne kelljen aggódni!

1. Glükomannán

Egy természetes, vízben oldható rost, amelyet a Dél-Kelet Ázsiában honos Konjac növény gyökeréből (latin neve: Amorphophllus konjac K. Koch) nyernek ki. A Konjac növény gyökere tartalmazza ezt az értékes hatóanyagot, amelyet az ázsiai természetgyógyászat és az ázsiai konyha egyaránt már hosszú ideje alkalmaz. Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) tesztelte és dokumentálta, hogy napi 3 gramm Glükommannán hozzájárul a fogyás mértékének növeléséhez, diétás étrend mellett!

 

Az EFSA jelentését itt lehet elolvasni (csak angol nyelven érhető el):

https://efsa.onlinelibrary.wiley.com/doi/epdf/10.2903/j.efsa.2010.1798

 

De mégis, hogyan? A glükomannán egyedi képessége, hogy saját tömegének többszörösét képes vízből elnyelni. Ez azt jelenti, hogy fogyasztása esetén elnyeli a vizet a gyomorban és egy viszkózus, gélszerű masszává változik, ami teltség érzetet kelt. Ez késleltetheti a gyomor kiürülését és egyúttal jóllakottság érzetet kelt, aminek okán csökken, de akár meg is szűnik az éhségérzet, ha pedig csökken az éhségérzet úgy kevesebbet eszünk, vagyis az energiabevitel is lecsökkentésre kerülhet.

 

2. Króm

A króm részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, sőt hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához! Hogy ez mit is jelent és miért fontos diétában? Amennyiben vércukorszintünk kiegyensúlyozott úgy az édes ételek utáni sóvárgás mérséklődik vagy eltűnhet, így nem fogjuk úgy érezni, hogy minden csoki szelet, sütemény vagy édes rágcsálni való potenciális kihívást jelent a diéta alatt. Persze az akaraterő itt is kifejezetten előnyös!

 

Válasszunk komplex készítményt!

Amennyiben szeretné csillapítani a diéta alatti sóvárgást vagy éhségérzetet, úgy mindenképpen olyan készítményt keressen, amelynek hatóanyagainak összessége hatékony megoldást biztosít, ami valódi segítséget nyújt.  Javasoljuk, hogy kizárólag olyan étrend-kiegészítőkben gondolkozzon, amelyeket az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet is regisztrált, így biztos lehet abban, hogy ellenőrzött készítménnyel támogatja diétája sikerességét!

 

Tekintse meg kapcsolódó kedvenc termékeinket is!



Kapcsolódó termékek

Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége