Mindene fáj? Adja be végre a derekát!

Mindene fáj? Adja be végre a derekát!

Gyakran „beáll” a dereka és fáj a háta? A fájdalom lesugárzik a karjaiba, a lábaiba? Zsibbad a karja? Egy rossz mozdulat miatt nehezen mozog? Sokan nem merik megtenni az első lépést a masszőr ágya felé, pedig a masszírozás csodákra képes. Ezért megkérdeztük Tari Balázs (Billy Masszázs) sport- és gyógymasszőrtől mikor érdemes masszíroztatni.

 

 

A mozgásszervi betegségek jó része a helytelen testtartás – például hanyag tartás, előrehelyezett fejtartás – és a tartós helytelen terhelések – féloldalas munkák, egyenlőtlenül terhelő sportok – miatt alakul ki.

 

Hosszú távon ilyenkor bizonyos izmainkat túlerőltetjük, más izmok pedig elgyöngülnek. A túlterhelt izmok képesek olyannyira befeszülni, hogy akár önmagukban is komoly fájdalmakat okozhatnak, ráadásul megakadályozhatják azt is, hogy a rehabilitációs célú gyógytorna vagy mozgásterápia valóban hatékony legyen. A kórosan feszes izmok ugyanis mintegy „begörcsölnek”, azaz sem a nyújtásra, sem az erősítésre nem képesek megfelelően reagálni. Ezt nem szabad megvárni, mert emiatt tartós mozgásszervi betegségek alakulhatnak ki.

 

Életminőség javító céllal is érdemes havonta legalább egyszer masszőrre bíznia magát annak, aki ülő- vagy állómunkát végez. A masszázsnak felbecsülhetetlen értéke van a gerinc számára. Sokan nehezen szánják rá magukat, hogy ezt a gyógymódot kipróbálják, pedig csak jól járnának vele.

 

Tari Balázs (Billy) a szegedi sport- és gyógymasszőr fő filozófiája: “Ne csak vegyél a testtől, adj is neki!”. Billy kezei alatt nemcsak olimpiai, világ- és Európa-bajnok sportolók fordulnak meg, szerinte a masszázsterápia reneszánszát éli, mivel egyre több ember fedezi fel hatékonyságát nemcsak az ellazulás és a feszültség oldódásának elősegítésében, hanem a fájdalom és a működési zavarok megszüntetésében is.

 

– A fokozottan terhelt, kifejezetten stresszes élethelyzetek tartósan károsíthatják az izmokat, szöveteket. Ennek kialakulását célszerű megelőzni olyan speciális masszázsfogásokkal, amelyek mélyen átdolgozzák az izmokat, elősegítve ezzel a gyors regenerációt és a salakanyagok távozását a szövetekből- javasolja a szakember, aki szerint a legfontosabb a feszült izmok oldása, ellazítása. Ezért az izom- és kötőszövet mélyebb masszírozására kell helyezni a hangsúlyt.

 

– Sport- és egyéb sérülések, betegségek, az ülő- és álló munka által okozott krónikus fájdalom kezelésénél érdemes beadni a derekunkat, és szakember kezei közé kerülni. A Billy Masszázs egy erőteljes kezelés, hatékony segítség a feszültté vált izmok lazításában. Gyorsítja az izomszöveti sérülésekből való felépülést, csökkenti az ízületi és gyulladásos fájdalmakat.

 

Billy erőteljes masszázsterápiája után a szervezet ismét mozgékonnyá válik, a fizikai teljesítőképesség fokozódik. Erősebben dolgozza meg az izmokat, mint más masszázsfajták, ezáltal eléri a mélyebben fekvő szöveteket is.

 

A kellemes ellazulás mellett számos egészségügyi problémára jótékonyan hat: stresszoldó hatású, oldja a fejfájást és migrént, csökkenti a hát fájdalmait, serkenti az immunrendszert, segíti a sérülést, illetve műtétet követő rehabilitációt, orvosolja az izomfájdalmat és az ezzel kapcsolatos állapotokat, görcsöket, húzódásokat, ficamokat.

 

Tisztában kell lenni mind az erőteljes, mind a más típusú masszázsok ellenjavallataival is. Például terhesség alatt óvatosan lehet masszírozni (ülve, hanyatt és oldalt fekve), és a fogások csak simításokból állhatnak. Továbbá friss traumatikus sérülések esetén (hámsérülés, ízületi sérülés és törés), vagy közvetlenül műtét után, illetve mélyvénás trombózis esetén a masszázs nem javasolt. Egyéb megbetegedések, állapotok esetén pedig célszerűkikérni a kezelőorvos, háziorvos véleményét.



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége