Gyors megoldás a leggyakoribb hüvelyfertőzésekre

Gyors megoldás a leggyakoribb hüvelyfertőzésekre

Könnyen előfordulhat olyan helyzet, amikor egyszerűen nem tudunk eljutni a nőgyógyászhoz, a problémánk viszont nem tűr halasztást. Ilyen esetekben azonnali segítséget jelenthet egy patikában recept nélkül kapható készítmény – mint a Silver-Q Rapid hüvelytabletta –, ami a leggyakoribb hüvelyfertőzések tüneteit gyorsan enyhíti, legyen az bakteriális, gombás vagy vírusos eredetű.


Valljuk be: mi nők nem magunkat helyezzük az első helyre. Először intézzük a gyerekek és a család körüli dolgokat, a munkahelyi és egyéb kötelezettségeinket, csak aztán törődünk magunkkal. Sokszor nem is tulajdonítunk túl nagy jelentőséget a kisebb kellemetlen tüneteknek és előfordulhat, hogy mire elmennénk a szakrendelésre, nem érjük el a nőgyógyászunkat vagy a lakóhelyünk környékén eleve nehezen érhető el rendelés. Az is lehet, hogy külföldön töltünk pár napot vagy hetet amikor jelentkeznek az intim gondok – ott és akkor még nehezebb szakorvost találni.   

Milyen tünetek fordulnak elő a leggyakrabban?

Általánosságban elmondható, hogy leggyakrabban hüvelyfertőzéssel keressük fel a nőgyógyászunkat, és a legtöbbször előforduló panasz a hüvelyfolyás.

A hüvelyi folyás egyébként természetes jelenség, a hüvely öntisztulásával jár. Ha egészséges - nem szeretjük ezt a szót használni, de mégis –, ha „normális”, akkor jellemzően színtelen, szagtalan és síkos tapintású. A havi ciklus során némileg változhat, ezért jó, ha mindenki megismeri a saját testének jellemzőit. Ha a szokásos normál folyás mennyisége, állaga és/vagy a szaga feltűnően megváltozik, kellemetlenné válik, az rendszerint valamilyen elváltozást jelez.

Emellé társulhat viszketés, fájdalom a szeméremajkakban, égő érzés vizeléskor, illetve gyakori vizelés, fájdalom szexuális együttlétkor, pirosság, duzzanat, kiütések vagy éppen hüvelyszárazság is.

A tünetek elég változatosak, de mi állhat a háttérben?

A kellemetlen tüneteket leggyakrabban baktériumok okozzák, de a gombás eredetű fertőzések is gyakoriak. Ritkábban előfordulnak kevert fertőzések is, illetve sok esetben valamilyen vírus áll a háttérben. Természetesen pontos diagnózist csak orvosi vizsgálat után kaphatunk.

És amíg nem jutunk el orvoshoz?

Természetesen addig is szeretnénk a sokszor nagyon kellemetlen tüneteket csökkenteni.

Ugyanakkor a nők többsége nem, vagy nehezen tudja azonosítani a baj okozóját, ezért gondban van, amikor egy vény nélküli készítményt próbál választani.

Éppen ilyen helyzetekben jön jól a Silver-Q Rapid hüvelykapszula, mert azt bakteriális, gombás és virális eredetű fertőzésekre egyaránt használhatjuk.

Hogyan hat a Silver-Q Rapid?

A Silver-Q gyorsan feloldódó lágyzselatin kapszula, melynek hatóanyagai védőgátat képeznek a felületen, elhatárolják és védik a szöveteket a külső irritáló tényezőktől. A védőgátat úgynevezett TIAB nanotechnológia alkalmazásával (a kémiában jártas olvasók kedvéért: nem kristályos titán-dioxid kovalensen kötött monovalens ezüst ionokkal) éri el, ami ezüst és titán-dioxid tartalmával széles spektrumú fertőtlenítő hatást biztosít.

 

A másik két hatóanyag elősegíti a normál élettani állapot fenntartását és helyreállítását, hiszen

  • a hyaluronsav sejtregeneráló,
  • az Aloe Barbadensis pedig fokozottan gyulladáscsökkentő és nyugtató hatással bír.


Összességében a Silver-Q Rapid hüvelykapszula védelmet nyújt a bakteriális, a gombás és a virális fertőzések, különösen a vulvo-vaginitis, a genitális herpes (HSV2) és a szemölcsök kezelése során, hozzájárul a sejtek regenerálódáshoz és a gyógyulás folyamatához.

Érdekességek a Silver-Q hatóanyagairól

Ezüst

Az orvosok atyjának tartott Hipokratész már 2000 évvel ezelőtt megállapította az ezüst jótékony hatásait, és a nemesfémet azóta is használják a gyógyításban, elsősorban fertőtlenítő kezelésekre és sebgyógyításra. Érdekesség, hogy még tartósításra is ideálisnak találták, mert az ezüst edényekben tárolt élelmiszerek, mint például a tej, jóval tovább megőrzik frissességüket. Habár az antibiotikumok elterjedésével az ezüst háttérbe szorult a gyógyászatban, de számos termékben továbbra is használják fertőtlenítő erejét.

Aloe Barbadensis

Az aloe gyógyító erejű növény, a sivatag liliomának is nevezik. Az ókori Egyiptomban az örök élet szimbólumaként tekintettek rá, az indiánok pedig szent növényként tisztelték. A gyógyításban nagyon régóta használt növény, amely kiemelkedő mennyiségben tartalmaz hatóanyagokat. Több mint 200 féle összetevőjével az aloe gyulladáscsökkentő, antibiotikus és gombaölő hatással bír, emiatt számos készítmény, így a Silver-Q Rapid is tartalmazza.

Hyaluronsav

A hyaluronsav világkarrierjét egy magyar tudós, Dr. Balázs Endre indította el. Érdekesség, hogy a kutató 1942-ben szabadalmat nyújtott be a hyaluronsav sütőipari felhasználására, hogy ezzel a megoldással kezelje a háború alatti tojáshiányt. (A száraz hyaluronsav egy könnyű anyag, melynek vizes oldata rendkívül rugalmas és viszkózus, ami hasonlít a nyers tojásfehérjéhez). Ma már a hyaluronsavat a gyógyászat sok területén is (főként bőrgyógyászat, reumatológia, urológia) nagyon jó eredménnyel alkalmazzák. A Silver-Q is tartalmaz hyaluronsavat, segítve a sejtek regenerálódását és ezzel a gyógyulás folyamatát.

Gyors megoldás a leggyakoribb hüvelyfertőzésekre


A Silver-Q rapid CE jeles orvostechnikai eszköz, amit EP kártyára is meg tud vásárolni.


Ha még többet szeretne megtudni a termékről vagy olvasni a női egészségről, kattintson ide: Silver-Q - Az ezüst erejével! (silverq.hu)



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége