Néhány jótanács az újévi fogyókúrához

Néhány jótanács az újévi fogyókúrához


Fokozatosság a siker titka. Az ünnepek alatti mértéktelen evés-ivás hatására sokan felszednek néhány kilót. Az egyik leggyakoribb újévi fogadalom a fogyással kapcsolatos, alábbi tippjeink segíthetnek a siker elérésében.


Néhány jótanács az újévi fogyókúrához„Ahelyett, hogy mindennap a mérleget kérdeznénk, próbáljuk egyéb módon mérni a sikert”   - tanácsolja Stefanie C. Barthmare, a Huston-i Methodist Weight Management Center pszichoterapeutája. Tűzzük ki célunkat, majd képzeljük el, milyen lesz, amikor teljesül. Például, hogy beleférünk egy számmal kisebb nadrágba.


A következő lépcső az, hogy különböző szakaszokra bontjuk a tervet, majd fokozatosan csökkentjük azon ételek fogyasztását, amelyek hízlalnak. „Igyunk naponta három helyett csak egy cukros üdítőt, majd a következő héten hagyjuk ki a sajtot is a szendvicsből”  - javasolja Barthmare. „Fontos tudnunk, hogy a teljes éhezés sosem működik. Ha önmegtartoztatást gyakorolunk, és egy hízlaló dologról leszokunk, már sikert könyvelhetünk el. A kis sikerélmények jó érzéssel töltenek majd el és energiát adnak végső célunk eléréséhez.” Ha egyszerre akarunk az összes egészségtelen ételről lemondani, az csak néhány napig-hétig fog működni.


Ha folyton azon jár az eszünk, hogy sanyargatjuk magunkat, valószínű, hogy visszatérünk a korábbi étkezési szokásainkhoz és még jobban meghízunk. Ha nem készítünk részletes tervet arról, hogyan akarunk lefogyni, és a fogyókúrát tortúrának éljük meg, biztos kudarcra számíthatunk” - mondja a pszichológus. „Ha apró lépésekben haladunk, fogadalmunk nem haladja meg erőinket, nem hagyjuk abba a fogyókúrát és sikeres lesz az újévi fogadalmunk.”


Forrás: Medipress.hu 

Kapcsolódó cikkeink:



Hírlevél feliratkozás

Nézd meg mit mond rólunk

az árukereső.hu közössége